Ana SayfaKariyerBankacılar Ne Kadar Maaş Alır? Bankacı Olmak İçin Ne Gerekir?

Bankacılar Ne Kadar Maaş Alır? Bankacı Olmak İçin Ne Gerekir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde, her ne kadar banka şubelerinden daha çok mobil uygulamalar ve internet bankacılığı kullanılmaya başlansa da, halen daha bir çok vatandaş havale, EFT, maaş çekme, yatırım yapma gibi işlemleri için bankaları kullanmakta, bu da bankacılık mesleğinin ayakta kalması için yeterli olmaktadır.

ATM’lerin hayatımıza girmesi sonrasında, milenyum çağı ile birlikte hayatımızın her köşesinde yer edinmeye başlayan internet, bankacılık işlemlerimiz için de gerekli seviyeye ulaşmış durumda. Lakin; gerek bu uygulamaları kullanmayı bilmeme, gerekse internet üzerinden bankacılık işlemlerini riskli bulma gibi sebeplerden dolayı bir çok vatandaş halen tüm işlemleri için banka şubelerini kullanmaktadırlar. Bu durum da, bankacılık sektöründe gişe görevlisinden, ar-ge bölümüne kadar birçok birey için iş olanağı sağlmaktadır.

Yeni İşe Başlayan Bankacı Ne Kadar Maaş Alır?

Birçok sektörüde olduğu gibi, bankacılık sektöründe de tecrübe ve kabiliyet oldukça önemlidir. Bankanın personeline güven duyması, personelin banka işlemleri konusunda tecrübe kazanması için, birçok sektörde olduğu gibi bankacılık sektöründe de ilk defa iş başı yapanlar, çalışmaya düşük ücretli maaşlar ile başlamaktadırlar.

Yeni başlayan bir bankacı için, kısa vadede temin edebileceği aylık maaş 2017 yılı şartlarına göre 1400 Türk Lirası ila 1900 Türk Lirası arasında gerçekleşecektir.

Personelin yabancı dil bilgisi, mesleki olarak gelişme durumu, banka operasyon ve yönetiminde aktif rol oynama becerisi gibi yetenekleri ile birlikte zaman içerisinde maaşı yükselmeye başlayacaktır.

Bankacı Olmak İçin Ne Gerekir?

Bankacı olmak isteyen gençler, genellikle üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmanın yeterli olacağını düşünmektedirler. Lakin bankacı olmak için gereken şartlardan sadece bir tanesi üniversitelerin 4 yıllık ilgili bölümlerinden mezun olmaktır.

Belki bu bölümlerden mezun olmak, size banka sınavlarında önemli bir başarı elde etmenin kapısını aralayacaktır, lakin bankacılık sektöründe yükselmek, bankacılık sektöründe kalıcı olmak ve güzel bir maaş alabilmek için; kendini geliştirme isteği ve yeteneğine sahip olmak, yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip edebilecek potansiyelde olmak, analitik düşünce yapısını geliştirmek, insanlarla kurulan ikili ilişkilerde ikna etme, yönetme ve yönlendirme potansiyeline sahip olmak gibi yetenekler, bankacı olmak için asıl gereken yetenekler ve özellikler arasında yer almaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.