Ana SayfaEkonomiHallerde Düzenlemeye Tabi Tutulacak, Fiyatlar Düşecek

Hallerde Düzenlemeye Tabi Tutulacak, Fiyatlar Düşecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde pazar konusunda birçok kişinin yakındığını ve fiyatların da sürekli olarak değiştiğini görebilmek mümkündür. Yüksek fiyatlar ve fiyatlarda meydana gelen dengesiz değişimler, haliyle tepkiye neden olurken, bu tepki ise hükümet cephesinde fark edildi. Pazarlarda fiyatların yüksek ve dengesiz olmasının yanı sıra, çiftçinin ise her türlü mahsulü son derece uygun fiyatlara veriyor olması, haliyle fiyatların neden bu kadar yüksek olduğuna dair soruların sorulmasına neden oldu. Bu konuda çeşitli düzenlemeler yapmaya hazırlanan hükümet, özellikle pazarlardaki fiyatlar doğrudan etki eden komisyonculara veya halcilere, çeşitli düzenlemeler neticesinde sınırlama getirecek gibi gözüküyor. Bu sayede fiyatların daha da düşmesi beklenirken, bununla birlikte dengesiz fiyat değişimlerinin de olmaması gündemde.

Yeni Hal Yasası Geliyor

Çalışmalara başlayan hükümet cephesi, yeni hal yasası ile birlikte pazarda yer alan birçok ürün üzerinde fiyat konusunda çeşitli düzenlemeler yapmayı planlıyor. Düzenleme ile birlikte firelerin azalması, yüksek kalite ürünlerin pazarlara girmesi ve bununla birlikte söz konusu ürünlerin çok daha uygun fiyatlara satılması hedefleniyor. Öte yandan yeni hal yasası sayesinde kayıt sistemine daha çok ağırlık verilmesi gündemdeyken, sebze ve meyve ticaretinde kayıt dışılık azaltılacak.

Meyve ve Sebze Halleri Standart Hale Gelecek

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı önümüzdeki günlerde bu konuda açıklama yapacakken, ulaşılan bilgilere göre hallerin standart bir hale getirilmesi planlanıyor. Organize Sanayi Bölgeleri’nde yer alan yönetim modelinin aynısı hallere uygulanarak, hallerin daha kurumsal bir şekilde işlemesine olanak tanınacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.