Ana SayfaGündemMehmet Şimşek Müjdeyi Verdi! Kitle Fonlaması Sistemi Çok Yakında Geliyor!

Mehmet Şimşek Müjdeyi Verdi! Kitle Fonlaması Sistemi Çok Yakında Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Torba Yasa’da yer verilen, teknoloji sektörü başta olmak üzere bütün sektörlere dair projesi olan ancak finansman sağlayamayan girişimcilere bu finansman desteğini sağlayacak olan “Kitle Fonlaması” yakında uygulamaya alınacağının haberini verdi.

Mehmet Şimşek’ten Girişimcilere Müjde

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada 2008 yılında yaşanan ekonomik krizden sonra yeni işletmelerin banka kredisi kullanmak konusunda sıkıntılar yaşadığını, bunun ekonomik anlamda gelişime destek verecek pek çok projenin önünü kapattığını, teknoloji alanında projelerin uygulamaya alınmasına ve sürdürülebilirliğine engel olduğunu söyleyerek, Torba Yasa’da yer verdikleri kitle fonlamasının çok yakında hayat geçirileceğini, teknoloji ile ilgili girişimler başta olmak üzere bütün sektörlerden projelere finansman sağlama yolunun açılacağını açıkladı.

Tecrübeli ve Tecrübesiz Yatırımcılar Bir Araya Getirilecek

Mehmet Şimşek, kitle fonlaması sisteminde tecrübeli olan ve tecrübesiz olan yatırımcıların bir araya getirileceğini, daha önce yatırım yapmamış olan kitlenin yatırıma yönlendirileceğini, bu şekilde sermayenin tabana yayılacağını, bu sistem sayesinde girişimci sayısının artırılacağını, ekonomiye ve kamu bütçesine yük olmadan sistemin kendiliğinden işleyeceğini ve girişimcilerin finansmana erişme imkanı olacağını söyledi.

Fon Toplama Nasıl Yapılacak?

Kısa adı SPK olan Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kurulması için izin verilecek olan “kitle fonlaması platformları” vasıtasıyla yapılacak olan bu faaliyette platformların temel görevi girişimciler ile yatırımcıları elektronik ortamda bir araya getirmek olacak. Girişimcilerin fikirlerine bu platformlarda yer verilecek. Projeye dahil olmak isteyen yatırımcılara projeye dair yazılı ve görsel bilgiler sunulacak. Toplanması hedeflenen fon tutarına ulaşıldığında para ilgili şirkete aktarılacak.

Halktan da Para Toplanabilecek

Yakında hayata geçirilecek olan sistemde projelerin ve girişim şirketlerinin ihtiyacı olan fonun sağlanması amacıyla halktan da para toplanabilmesi ön görüldüğünü söyleyen Mehmet Şimşek, bununla ilgili bağış, ödül ve borç şeklinde yolların bulunduğunu da açıkladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.