Ana SayfaGündemÖSYM’den Önemli Değişiklik! 15 Dakika Kuralı Kaldırıldı!

ÖSYM’den Önemli Değişiklik! 15 Dakika Kuralı Kaldırıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Türkiye’de eğitim sistemi son dönemlerde önemli revizyonlar uğradı. Yapılan bu revizyonlardan bir tanesi de ÖSYM’den geldi. ÖSYM 15 dakika önce sınava girme zorunluluğunu kaldırdı.

Her yıl birçok sınavda 15 dakika kuralı sebebiyle yüzlerce hatta binlerce genç mağdur oluyor, sınava giremediği için bir yıllık zaman kaybı yaşıyordu. ÖSYM tarafından koyulan 09.45 kuralının tarih olması ile birlikte artık adaylar sınav başlangıç anına kadar sınava katılım yapabilecekler.

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların büyük bir kısmı saat 10.00 itibariyle başlaması ile biliniyor. ÖSYM tarafından yayınlanan sınav kılavuzunda ve sınav giriş belgelerinde adayların sınavdan 15 dakika önce sınava girecekleri sınıfta olmaları zorunluluğu, ÖSYM tarafından alınan yeni karar ile tarih oldu.

Hem salondaki öğrencilerin rahatsız olmaması, hem de gözetmenlerin sınav düzenini kontrol altında tutabilmesi, düzenin bozulmaması adına ÖSYM tarafından sınav başlamadan en geç 15 dakika önce sınav binasına giriş yapılarak, sınav salonunda bulunulması zorunlu tutuluyordu.

09.45 Kuralı Kalktı!

Uygulamada olan bu karar, her ne kadar sınava zamanında giren öğrencilerin rahat edebilmesi amacı ile uygulansa da, birçok kişinin mağdur olması sebebi ile bu kararda revizyona gidildi. ÖSYM tarafından açıklanan yeni bilgilere göre artık sınav başlama anına kadar adaylar sınav salonuna kabul edilecek. 10.00’da başlayan bir sınav için adayların 09.45’te salonda bulunma zorunluluğu olmayacak.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, uygulamada olan 15 dakika kuralının sınava giren adayların konsantrasyonlarının bozulmaması, dikkatlerinin dağılmaması amacıyla uygulamada olduğu bilgisi paylaşılırken, bu kararın kaldırılmasında hem adayların mağdur olmamasının, hem de ÖSYM’ye olan güvenin sarsılmasının önüne geçilmesi amacı taşıdığı bildirildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.