Ana SayfaGündemMotorin Zammı Bu Gece Devreye Giriyor! Motorin 5 TL'ye Nasıl Yükseldi?

Motorin Zammı Bu Gece Devreye Giriyor! Motorin 5 TL’ye Nasıl Yükseldi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Benzin zammı unutulmadan yeni bir zam daha kapıyı çaldı. Motorin litre fiyatları tarihinde ilk defa 5 Türk Lirası’nı geçti.

Petrol fiyatları; başta döviz kuru ve vergiler ile belirleniyor. Uzun zamandır petrol fiyatlarına uygulanan vergilerde herhangi bir değişim yapmayan hükümet, döviz kurlarında yaşanan oynaklık sebebi ile akaryakıt fiyatlarının düzenli olarak yükselmesine de el atmıyor.

Vatandaş, her ne kadar benzin için 5 Türk Lirası’nın üzerindeki ücrete alışmış olsa da, özellikle çiftçiler tarafından kullanılan motorinin Türk ekonomisine nasıl bir darbe vuracağı merakla bekleniyor. Bu gece yarısı itibariyle uygulanacak olan yeni zam ile birlikte motorin fiyatları 5,07 – 5,08 Türk Lirası aralığına yükselecekler.

2011’den Bu Yana Motorin Fiyatları

Motorinin litre fiyatı tarih 2011 yılının Şubat ayını ilk kez geçtiğinde 3 Türk Lirası’nın üzerine çıkmıştı. Çiftçilerin anahaber programlarına konu olmaya başladığı dönemler sonrasında takvimler 2012 yılının Mart ayını gösterdiğinde motorinin 4 Türk Lirası’nın üzerine çıkışı yeni bir şok etkisi yarattı. 2014 yılına kadar 4 Türk Lirası’nın üzerinde kalan motorin litre fiyatları 2014 yılının Şubat ayında 4,76 Türk Lirası’na kadar yükselmeye devam etmiş, devam eden süreçte te ani bir düşüş hareketine geçmişti.

Bu dönemler içerisinde vergi oranlarında herhangi bir değişiklik yaşanmadığı için motorin fiyatlarında yaşanan düşüşün döviz kurları ile doğru orantısı vardı. 2015 yılının Nisan ayında tekrar 4 Türk Lirası’nı denemeye çalışan motorin, 2015 yılının sonuna doğru 3,54 Türk Lirası’na gerilemiş, 2016 yılının Ocak ayı itibariyle 3,34 Türk Lirası’na kadar inmeyi başarmıştı.

Devam eden 9 aylık süreçte tekrar yükselme hareketine geçen motorin, 4 Türk Lirası’nı Eylül 2016 tarihinde aştıktan sonra 4 TL’nin altına bir daha hiç düşmedi. Geçtiğimiz yılı 4,63 Türk Lirası’ndan kapatan motorin, yaz aylarında düşüş eğilimi göstererek 4,37 Türk Lirası’na kadar gerilese de günümüzde 5 Türk Lirası’nı geçmiş durumda.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.