Ana SayfaGündemAlman Bankacılık Sektörüne Bir Şok Daha!

Alman Bankacılık Sektörüne Bir Şok Daha!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz günlerde 97 bin kişilik işçi kadrosunun yüzde 50’sini işten çıkartabileceklerini açıklayan Deustche Bank sonrasında bugün Commerzbank’ın şubesine vergi kaçakçılığı baskını yapıldı.

Alman bankacılık sektörü zor günler geçiriyor. Dünyanın en büyük yatırım bankası olarak tanınan Deutsche Bank, geçtiğimiz günlerde 97 bin kişi olan personel sayısını dijitalleşmenin etkisi ile yarı yarıya düşürebileceklerini açıklamıştı. Banka tarafından yapılan açıklamada mevcut çalışanların büyük bir kısmı için abaküs benzetmesi yapılmış, devam eden süreçte ise “Deutsche Bank iflas mı ediyor?” yorumları ortaya çıkmıştı.

Commerzbank’a Vergi Baskını!

Henüz Deustche Bank şokunu atlatamayan Alman ekonomisi, bugün de Commerzbank’a gerçekleştirilen vergi kaçakçılığı baskını ile şok oldu. Cum-ex adı ile tanınan işlemler yolu ile vergi kaçakçılığı yapıldığı şüphesini taşıyan savcılar, gün içerisinde Commerzbank’ın Frankurt’ta yer alan binasında aramalar yaptı.

Yapılan aramaların aynı zamanda tatil günü olması sebebiyle şüphelilerin evlerinde de gerçekleştiğini ifade eden yetkililer, oldukça hareketli saatler yaşandığını belirtti. Commerzbank tarafından henüz bir açıklama ya da yorumlama yapılmamış iken, konunun uzun süre gündemde kalması bekleniyor.

147 yıllık bankacılık geçmişine sahip olan Commerzbank’ın 2006 ve 2010 yılları arasındaki süreçte 20 milyon Euro’luk vergi kaçırdığından şüphelenilirken, yürütülen soruşturmalar kapsamında yaşları 51 ila 63 arasında değişen 5 farklı yöneticinin de bireysel hesapları inceleme altına alındı.

Soruşturmayı yürüten savcı, 2009 yılında Commerzbank tarafından satın alınan Dresdner Bank’ın 2008 yılında gerçekleştirdiği işlemlerin de incelendiği, bu işlemlerde 10 milyon Euro’luk vergi kaçırıldığından şüphelendiğini belirtti.

Cum-Ex İşlemi Nedir?

Temettü transfer olarak bilinen Cum-Ex işlemlerini kullanan Alman bankaları, iki tarafında da aynı hisse sahipliğini talep etmesi konusunda olanak sağlayan Almanya yasasında yer alan yasal bir boşluğu kullanıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.