Ana SayfaGündemPTT’nin 60.000 Personel Açığı Var!

PTT’nin 60.000 Personel Açığı Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, PTT’de 60 bin kişilik yeni personel alımı ihtiyacı olduğunu, 100 bin kişinin yapacağı işi 40 bin kişinin yaptığını belirtti. Budak, PTT’nin artık toplu alımlara başlaması için KPSS şartının kaldırılması gerektiğini kaydetti.

2005 yılından sonraki süreçte PTT’nin önemli bir yapılanma ve atılım içine girdiğini ifade eden Budak, bu durumun personel ihtiyacını da önemli ölçüde artırdığını belirtti. Türkiye’nin her yerinde şubesi bulunan ve toplamda 40 bin kişilik bir istihdam kadrosu bulunan PTT’nin 100 bin çalışanının olması gerektiğini ifade eden Budak, bir kişinin üç kişinin yapması gereken işi yaptığını, gişe memurlarının günde üç yüzde yakın işlem yaptığını, dağıtıcıların bir günde dört beş mahalleye birden yetişmeye çalıştığını ifade etti.

PTT çalışanlarına hem özlük, hem de mali haklarının tamamen verilmesi gerektiğini ifade eden Budak, ilk etapta iş güvencesinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Mevut 40 bin personel arasında devlet memuru, sözleşmeli ve taşeron işçilerin yer aldığını kaydeden Budak, ilerleyiş aşamasındaki yavaşlamanın statü farklılıklarından da kaynaklandığını kaydetti.

PTT Kendi Sınavını Yapmalı

Anonim şirkete dönüştürülen kurumlar gibi PTT’nin de artık kendine ait bir sınav yapması gerektiğini ifade eden Budak, KPSS şartının PTT memur alımı aşamasında kaldırılması gerektiğini, alımların liyakata dayalı personel alımı mülakatları ile yapılabileceğini belirtti.

Mülakatsız sistemde yeterlilik şartını sağlamayan kişilerin KPSS’den yüksek puan almış olmaları sebebiyle başarısız olacakları postacılık gibi alanlara yerleştirildiğini ifade eden Budak, bu sorunların çözüme kavuşturulması için PTT’nin kendi mülakatını düzenlemesi gerektiğini, KPSS şartının da kaldırılması gerektiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.