Ana SayfaGündemYıl Sonu Tahminleri Revize Edildi! Otomotiv Sanayi Rekora Yaklaştı!

Yıl Sonu Tahminleri Revize Edildi! Otomotiv Sanayi Rekora Yaklaştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) raporuna göre, otomotiv sanayi üretim ve ihracatta rekora yaklaştı.

2017 yılının ocak ile ekim ayları arasındaki dönemde üretimde yüzde 17 oranında artış meydana geldi. Söz konusu artış ele birlikte üretim 1 milyon 380 bin 175 olarak kayıtlara geçti. Otomotiv sektöründeki ihracat adet bazında incelendiği zaman yüzde 22 oranında artış meydana geldi ve bu artış ile ihracat 1 milyon 103 bin adete çıktı.

Yıl Sonu Tahminleri Revize Edildi!

Geride bıraktığımız son 2 aylık sürece çok hızlı giriş yapan otomotiv sanayi, 2017’nin ilk yarı döneminde açıklanan rakamların sonrasında hedeflerini yukarı yönlü değiştirmişti. 1 milyon 650 bin üretim hedefi olan otomotiv sanayi yeni hedefini 1 milyon 700 bin adete çıkardı. Benzer şekilde ihracat tahminini de 1 milyon 350 binden 1 milyon 400 bine yükseltti. İhracattan elde edilen gelir tahmini ise 27 milyar dolardan 28 milyar dolara çıkarıldı. Bunun sonucunda otomotiv sanayideki üretim geçen yıla göre yüzde 14,4 oranında, ihracat bazında yüzde 22,6 oranında, ihracattan elde edilen gelir bazında ise yüzde 15,7 oranında artış gösterecek.

OSD’nin açıkladığı verilere göre bu yılın ocak-ekim ayları arasında toplam üretim yüzde 17 oranında yükseldi. Otomobil üretimi de yüzde 27 oranında yükseldi. Söz konusu dönemde 941 bin otomobil üretimi, 1 milyon 380 bin de toplam üretim gerçekleşti. Toplam üretim rakamlarına traktör de eklendiği zaman 1 milyon 380 bin 1 milyon 424 bin 91 olarak revize edildi.

Otomotiv Sanayi En Yüksek Seviyeye Ulaştı

Açıklanan sonuçlara göre otomotiv sanayi ocak ile ekim dönemleri arasındaki üretimi ile en yüksek düzeye çıktı. Benzer şekilde otomobil üretimi de geçen yıl ile bu yılın verileri kıyaslandığı zaman en yüksek seviyesine ulaştı. Ocak-Ekim dönemlerinde toplam otomotiv ihracatı dolar bazında incelendiği zaman ise yüzde 21 oranında artış göstererek 23,8 milyar dolara ulaştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.