Ana SayfaEkonomiBorsa İstanbul Haftaya Nasıl Başladı?

Borsa İstanbul Haftaya Nasıl Başladı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul, yeni haftaya yükseliş ile başladı. BIST 100 Endeksi açılışta 160 puanlık artış kaydetti.

Haftanın ilk gününün açılışın Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi, 158 puanlık artış yaşayarak haftaya 106 bin 399 puan seviyesinden başlangıç yaparken, açılış sonrasında hisse senetlerinde ortalama yüzde 0,15 oranında bir değer artışı kayıtlara geçti.

Geçtiğimiz hafta, Borsa İstanbul’da genel itibariyle bir düşüş eğilimi hakimdi. Döviz kurlarında yaşanan yükselişin etkisi le birlikte geçtiğimiz haftanın genelini yüzde 0,69’luk değer kaybı ile kapatan BIST 100 Endeksi, 106 bin 239 puan seviyesinden Cuma günü kapanışını vermişti. Dolar ise geçtiğimiz haftayı 3,8745 Türk Lirası seviyesinden başlamıştı.

Merkez Bankası’nın İhalesi Takip Edilecek

Bugün ilk işlem saatlerinde 3,87 Türk Lirası civarında işlem gören Dolar, haftasonu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Türk Lirası uzlaşmalı döviz satım ihalelerinin etkisi ile gün içerisinde düşüş eğilimi göstermesi bekleniyor. Bugün itibariyle başlayacak olan ihaleler, yıl sonuna kadar devam etmek ile birlikte ortalama olarak 3 milyar Dolar düzeyinde bir işlem gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Asya piyasalarında 3,8472 Türk Lirası seviyesini gören Dolar, bankalar arası piyasanın açılışında ise 3,8680 Türk Lirası seviyesinde dengesine ulaştı.

Günün Takip Edilecek Verileri Zayıf

Yeni haftanın ilk işlem gününde takip edilecek verilerin zayıf olduğunu ifade eden analistler, dünya genelinde yaşanan siyasi gelişmelerin ve bu gelişmelere bağlı olarak küresel risk iştahının piyasalarda yön belirleyici konumda olacağını ifade ediyor. Analistler aynı zamanda Dolar için 3,85 Türk Lirası ve 3,8250 Türk Lirası seviyelerinin destek konumu olduğunu ifade ederken, BIST 100 Endeksi için de 105 bin 500 seviyesinin destek konumu olarak konumlandırıldığını ifade ediyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.