Ana SayfaGündemHalkbank'tan 20 Milyar TL'lik KGF Kefaletli KOBİ Kredisi!

Halkbank’tan 20 Milyar TL’lik KGF Kefaletli KOBİ Kredisi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Halkbank, üretim yapan, ihracat yapan, istihdam yapan firmalara sunduğu krediler ile KOBİ pazarındaki payını yüzde 14,40’a kadar yükseltti.

2016 yılının sonunda hem gayri nakdi kredilerini, hem de nakdi kredilerini toplamda yüzde 20,4 oranında artırarak 248,2 milyar Türk Lirası’na kadar ulaştırmayı başaran Halkbank, KOBİ kredilerinin de dahil olduğu nakdi ticari kredileri, aynı dönem içerisinde tam yüzde 21,4 oranında artırarak 153,5 milyar Türk Lirası’na kadar yükseltmeyi başardı.

KOBİ kredilerinde sahip olduğu payda önemli bir yükselme yaşayan Halkbank, pazarda ki payını da yüzde 14,4’e kadar yükseldi. Nakdi krediler alanında bankacılık sektörünün dördüncü büyüğü olmayı başaran Halkbank, yakaladığı bu ivmeyi devam ettirmeyi hedefliyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 2017 yılının ilk yarısında Türkiye’nin yüzde 5’den fazla büyüme oranı yakalamasının üçüncü çeyrekte de devam ettiğini ve finansal sektörün de finansal kaynakları kredilendirme faaliyetlerinde kullanmaya devam edildiğini belirtti.

KGF Kefaletli Kredi Kullandırımında Zirve Halkbank’ın!

KOBİ’lerin finansmana erişimi aşamasında teminat kolaylığı sağlayan, Kredi Garanti Fonu Kefaleti uygulamasının sektörde önemli farklılıklar yarattığını ifade eden Arslan, Halkbank’ın bir KOBİ bankası olduğunu, KGF kefaletli kredi kullandırım aşamasında da bunu gösterdiklerini, Eylül ayı itibariyle KGF kefaletli kredi kullandırımında 20 milyar Türk Lirası’nı aşarak zirveye oturduklarını kaydetti.

Kaynak çeşitliliğini artırım, vade uyuşmazlığını azaltmak için tahvil ihracı gerçekleştirdiklerini ifade eden Arslan, yatırımcıların sahip olduğu mevduat alışkanlıkları için daha iyi getiri, daha uzun vadeye yönlendirme aşamasında yeni alternatif ürünler geliştirmek hedefinde olduklarını, ileride de halka arz şeklinde, sermaye benzeri tahvil ihracı hedefleyerek, bir ilke imza atmayı planladıklarını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.