Ana SayfaGündemO Banka Birden 259 Şubesini Kapatıyor!

O Banka Birden 259 Şubesini Kapatıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Londra piyasalarıdna hizmet veren önemli bankalar arasında olan Royal Bank of Scotland (RBS) 259 adet şubesi için kapanış kararı aldığını duyurdu.

İngiltere’de tanınan ve bilinen bankalar arasında yer alan Royal Bank of Scotland, ülke genelinde yer alan 259 adet şubeinin kapatılacağını açıkladı. Banka tarafından yapılan yazılı açıklamada İngiltere genelinde yer alan 259 adet şubenin kapatılması ile birlikte aynı zamanda 680 adet çalışanın da işine son verilmesini gerektiği ifade edildi.

Banka Hisselerinin Yüzde 72’si İngiltere Hükümetinin!

Royal Bank of Scotland’ın hisselerinin yüzde 72’si İngiltere hükümetine sahip. Yapılacak olan bu işten çıkartma ve şube kapatma işlemlerinin ana sebebi olarak ülkede yoğun bir şekilde kullanılan ve şubelerin önemsizleşmesine ortam yaratan internet bankacılığının sahip olduğu kapasite öne sürüldü.

2014 yılından bu yana kadar geçen süreçte banka şubelerini kullanan müşteri oranında yüzde 40 oranında bir azalma yaşandığını ifade eden Royal Bank of Scotland, bu sebeple İngiltere genelinde yer alan 1003 adet şube sayısısının 259 adet kapanış yaparak 744 rakamına ineceğini kaydetti. 2014 yılından bu yana geçen süreçte şubelerde sunulan bankacılık hizmetlerinden faydalanan müşteri sayısında yüzde 40’lık bir azalma yaşandığının ifade edildiği açıklamada, mobil bankacılık uygulaması vasıtası ile gerçekleştirilen işlem sayısında ise aynı süreç içerisinde yüzde 73 oranında bir artış olduğu ifade edildi.

Kapanışlar İçin Sebep: İnternet Bankacılığı!

Ülke genelinde toplam da bin 3 adet şubesi bulunan RBS’nin, bahsi geçen 259 adet kapanışı gerçekleştirmesi sonrasında şube sayısı 744 şubeye gerileyecek. Mobil bankacılık işlemlerinin yüzde 73 artış sağladığını ifade eden banka, şube kapanması sonucunda elde edeceği tasarruf ile yoğunluğunu mobil bankacılık alanına verecekmiş gibi gözüküyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.