Ana SayfaGündemReel Sektöre Kullandırılan Kredi 2,1 Trilyona Çıktı!

Reel Sektöre Kullandırılan Kredi 2,1 Trilyona Çıktı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankaların 2016 yılının Ocak ile Ekim dönemleri arasında reel sektöre verdikleri nakdi kredi desteği tutarı 1 trilyon 691 milyar 674 milyon 150 bin lira seviyesindeydi.

Açıklanan verilere göre söz konusu tutar bu yılın aynı döneminde ise yüzde 24,6 oranında artış göstererek 2 trilyon 108 milyar 95 milyon 336 bin lira olarak açıklandı. Bu dönemde düşüş yaşayan sadece 3 sektör oldu.

En Büyük Paya İmalat Sanayi Sektörü Sahip Oldu

Yılın ilk 10 aylık döneminde sektörel nakdi kredilerin dağılımları incelendiği zaman ise en büyük payı imalat sanayi sektörü aldı. İmalat sanayi sektörünün aldığı pay yüzde 17,9’a tekabül etti. Bu sektörün devamında ise yüzde 15,9’luk pay ile toptan ve perakende yer aldı. Bu 2 sektöre verilen nakdi kredilerin toplam nakdi krediler içinde payı ise yüzde 33,9’a tekabül etti.

Miktar olarak verilere bakıldığında ise imalat sanayide 378 milyar 264,1 milyon lira değerinde nakdi kredi kullandırımı söz konusuyken toptan ve perakende de ise bu rakam 335 milyar 956i5 milyon liraya tekabül etti.

1 Yılda En Büyük Artış ise Balıkçılık Sektöründe Oldu!

Verilen kredilerde en büyük artış ise balıkçılık sektöründe gözlemlendi. Geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslama yapıldığı zaman verilen kredilerde yüzde 56,2 oranında artış yaşanan balıkçılık sektörüne toplamda 2 milyar 39 milyon 526 bin lira seviyesinde kredi kullandırıldı.

Balıkçılığın takibinde ise nakdi kredisi en fazla artış gösteren sektör ise yüzde 41,3 oranı ile emlak komisyon, kiralama ve işletmecilik oldu.  Geçen yıl 78 milyar 516 milyon 854 bin lira seviyesinde kredi verilen söz konusu sektöre bu yılın aynı dönemlerinde 110 milyar 912 milyon 336 bin lira düzeyinde kredi verildi.

Yılın ilk 10 aylık döneminde nakdi krediler toptan ve perakende sektöründe yüzde 36,2 oranında, inşaat sektöründe yüzde 30 oranında, eğitim sektöründe yüzde 29,1 oranında, sağlık ve sosyal hizmetler sektöründe ise yüzde 28,9 oranında artış meydana geldi.

Uluslararası Örgüt ve Kuruluşlara Verilen Krediler Düştü!

Açıklanan veriler doğrultusunda aynı dönemlerde bankacılık sektörünün uluslararası örgüt ve kuruluşlara verdiği kredilerde ise düşüş gözlemlendi. Söz konusu düşüş yüzde 80,6’ya tekabül etti. Verilen kredi tutarı 24 milyar 409 bin lira seviyesinden 4 milyar 741 bin liraya düştü.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.