Ana SayfaGündemYaptırımlar Engelleyemedi, Yabancı Bankaların Rusya’ya İlgisi Devam Ediyor!

Yaptırımlar Engelleyemedi, Yabancı Bankaların Rusya’ya İlgisi Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son dönemlerde batı ülkeleri tarafından Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların merkezin bankacılık sektörü vardı. Lakin bu yaptırımlar, yatırımcıların ilgisini kaybetmesi için yeterli olmadı.

Rusya bankacılık sektörü, ABD öncülüğünde başlatılan ve batı ülkeleri tarafından da destek gören yaptırımlar ile karşı karşıya kaldı. Özellikle Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakınlığı ile bilinen bankaların hedef noktasına koyulduğu bilinirken, Rusya da kamu desteğini bankalara yönelterek, bu sürecin problemsiz bir şekilde geçirilmesine ortam  yaratmayı hedefledi. Nitekim başarılı da oldu. Yabancı yatırımcılar, Rusya’da bankacılık sektörüne olan ilgisini azaltmadan devam etti.

43 Milyar Dolarlık Yabancı Sermaye

Yabancı kişilerin ve kuruluşların Rusya’da kayıtlı olan sermayeleri 2,5 trilyon Ruble’ye erişti. Bu rakam, günümüz kuru ile dolar bazında 43 milyar Dolar yapıyor. Rusya Plehanov Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırma da, bu sermayenin ağırlıklı olarak yabancı kreditörler tarafından hayata geçirilen altyapı projeleri sayesinde oluştuğunu ifade ediyor.

Yabancıların hissedar olarak bulunduğu Rusya’daki banka sayısı 170’e çıkarken, bu hissedarlar arasında en büyük paylar İtalya merkezli olan UniCredit ve Intessa’da, Avustrya merkezli olan Raiffeisenbank’ta yer alıyor. Aynı zamanda son dönemlerde Rus pazarına Çin merkezli bankaların da yoğun ilgi gösterdiği bilinirken, başta Credit Europe Bank olmak üzere Rusya pazarında birçok yabancı sermayeli banka da hizmet veriyor. Hisselerinin tamamının yabancı yatırımcıların elinde bulunan banka sayısı 67 olarak açıklanırken, 45 farklı bankanın kayıtlı sermayesinin de 1 milyar Ruble’nin, yani 17 milyon doların üzerinde olduğu ifade ediliyor.

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan son para politikası toplantısında, politika faizi yüzde 8,25’e kadar indirilmiş, aynı zamanda tarafsız bir para ve kredi politikası için de söz verilmişti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.