Ana SayfaEkonomi11.12.2017 Altın Güne Nasıl Başladı? Güncel Altın Fiyatları

11.12.2017 Altın Güne Nasıl Başladı? Güncel Altın Fiyatları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Altın bu haftanın ilk gününe (11.12.2017) düşüş ile başladı. Ancak düşüş sonrasında 153,8 Türk Lirası seviyesinde kendini dengeledi.

Altının gram fiyatı, geçen haftanın son gününde dolar kurunda meydana gelen düşüşün etkisi ile birlikte  satış ağırlıklı bir seyir izlemişti. Bir önceki kapanışı ile kıyaslama yapıldığı zaman yüzde 0,60 oranında azalma görülen altının gram fiyatı 154,1 Türk Lirası ile günü tamamlamıştı.

Gram altın, bugüne düşüş ile başlaması sonrasında 9.40’tan sonra yüzde 0,19 oranında değer kaybı yaşadı. Bu değer kaybı ile altının gram fiyatı 153,8 Türk Lirasında dengeledi. O dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın fiyatı ise 252 Türk Lirası, Cumhuriyet Altının fiyatı ise 1.030 Türk Lirasından piyasaya sürülüyor.

Altının Ons Fiyatı Değer Kazandı

Altının ons fiyatı, Asya piyasasında her ne kadar güne alış ağırlı başlangıç yapmış olsa dahi 9.40’tan sonra bir önceki kapanışı ile kıyaslandığı zaman yüzde 0,11 oranında değer kazandı ve bu değer kazancı ile de 1.249,9 dolar seviyesine ulaştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Finans Analisti İslam Memiş, yurt içindeki büyüme verilerinin iyi gelmesi ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz artırımı yapacağı yönündeki beklentilerin sektörü iyimser olarak desteklediğini açıkladı.

Söz konusu iyimserliğin devam etmesi halinde dolar kurundaki azalmaların da süreceğini söyleyen Memiş, teknik bazda incelendiği altının gram fiyatının destek konumunun 153,5 Türk Lirası, direnç konumunun ise 155,5 Türk Lirasından takip edileceğini söyledi.

ECB ile FED‘in bu hafta içerisindeki faiz kararı sonrasında altın fiyatlarının yönlerinde değişiklik olacağını söyleyen Memiş, altının ons fiyatının teknik açıdan destek konumunun 1.242 dolar seviyesinde, direnç konumunun ise 1,250 dolar seviyesinde olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.