Ana SayfaGündemKredi Kartı Kullananlar Dikkat! Online İşlemler için Son Onay Günü 31 Aralık!

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Online İşlemler için Son Onay Günü 31 Aralık!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi kartlarını internette kullanabilmek için vatandaşların 17 Ağustos tarihine kadar onay vermeleri gerekiyordu ancak vatandaşlar bu kapsamda gecikmeler yaşayınca bu tarihin süresi 31 Aralık gününe ertelenmişti.

Bankalardan Vatandaşlara Uyarı! Onay Yoksa İşlem Olmayacak!

Kredi kartlarının internette kullanabilmeleri için bankalardan vatandaşlara uyarlar yapılıyor. Onay vermeyen vatandaşlar işlemlerini gerçekleştiremeyecekler.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) almış olduğu karar kapsamında, vatandaşların bireysel kredi kartı, banka kartı ile ek kartlarıyla internetten alışveriş yapabilmeleri için onay vermeleri gerekecek. Söz konusu onay için ilk olarak 17 Ağustos tarihi belirlenmiştir. 17 Ağustostan sonra onay vermeyen vatandaşlar internetten alışverişlerde kartlar kullanılmayacaktı. 170 milyon tane banka ve kredi kartı ile yalnızca 68 milyon vatandaşın onay vermesi durumunda beklenen onay rakamı az kaldı ve bu tarih 31 Aralık tarihine uzatıldı.

Uygulamanın Amacı Vatandaşların Güvenlikleri ve Korunması!

4,5 aylık süre uzatımı sonuna gelindi. Vatandaşların kartlarını internet bankacılığı kullanabilmeleri için onay vermeleri gerekmekte. Söz konusu konu ile ilgili bankalar uyarılarını kredi kartı ekstreleri gibi çeşitli kanallardan yapmaya başladılar. Yapılacak uygulamanın amacı ise internetten işlemlerini gerçekleştiren kişilerin korunması ve güvenliklerinin sağlanması.

Kartlara Onay Verilme İşlemi Nasıl Yapılacak?

1 Ocak 2018 tarihi itibari ile de kartları yenilenen yahut yeni karta sahip olan vatandaşların da internette online olarak kartlarını kullanabilmeleri için onay vermeleri gerekecek. Karta onay verme işlemleri ise bankalara sms gönderilerek, internet bankacılığı ya da mobil bankacılık aracılığı ile, ATM’lerden ya da direkt olarak şubelere gidilerek yapılabilinecek.

Kart Onayın Hata Yapmamaya Dikkat!

Bankalar söz konusu uygulamada herhangi bir hata yaşanmaması için hazırlıklarını tamamladı. 31 Aralık gününe kadar onay vermeyen ancak kartlarını internette kullanmak isteyen vatandaşlara bankalar söz konusu işlemlerin yapılması esnasında bilgilendirmelerde bulunacaklar. Kart onayı işlemleri sırasında bireylerden kişisel bilgiler, şifre gibi ek bilgiler talep edilmeyip, bireylerin bu konularda çok dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.