Ana SayfaEkonomiTİM Başkanı Büyükekşi: 15 Yılda 4. Büyük İhracat Katkısını Yakaladık!

TİM Başkanı Büyükekşi: 15 Yılda 4. Büyük İhracat Katkısını Yakaladık!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu yılın 3. çeyrek dönemine ait büyüme verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İhracatın büyüme olan katkısının 3,4 puan olduğunu söyleyen TİM Başkanı Büyükekşi, kendilerinin bu sene için ihracat yılı olacağını söylediklerini, söylenenler gerçekleştiğini, ihracat ailesinin bundan daha fazlasını istediğini söyledi.

Açıklanan rakamların G20 ve OECD’de Türkiye’nin lider konumunda olmasına katkı sağlayacağını söyleyen TİM Başkanı Büyükekşi, söz konusu büyüme hızı verilerinin hem kendilerinin hem de çok sayıda kurumun tahminlerinin çok üstünde geldiğini, 2017 yılının yalnızca ihracatta değil aynı zamanda da ekonomi için de atılım yılı olduğunu, söz konusu başarılarda hem hükümetin hem de sanayici ve ihracatçıların paylarının çok yüksek olduğunu söyledi.

Söz konusu büyüme rakamının 2011 yılının 3. çeyrek döneminden bugüne kadar ulaşılan en yüksek rakam olduğunu söyleyen Büyükekşi, 2000 yılından bugüne kadar ulaşılan 6. çeyrek olduğunu, bu başarının hepimizin başarısı olduğunu söyledi.

Büyüme Rakamının 3,6 Puanı Yatırımlardan Geldi

Türkiye’nin büyüme verileri incelendiği zaman Hindistan ile Çin’i geride bıraktığını söyleyen Büyükeşi, yüzde 11,1 oranındaki büyüme rakamının 3,6 puanının yatırımlardan geldiğini, yatırımlarda meydana gelen artışın büyüme trendinin sadece bu dönem ile sınırlı kalmayıp son çeyrek döneminde ve 2018 yılında da sürdüreceğini tahmin ettiklerini, Ekonomi Bakanlığının verdiği teşviklerin 3. çeyrek dönemde çok net bir şekilde görüldüğünü, bunun ihracata da olumlu yönde etki ettiğini söyledi.

TİM Başkanı Büyükekşi: 15 Yılda 4. Büyük İhracat Katkısını Yakaladık!

İhracatın büyümeye olan katkısının 3,5 puan olduğunu ifade eden Büyükekşi, söz konusu rakamın son 5 yıllık dönemdeki en büyük rakam olduğunu, bunun büyümenin içte birinin ihracattan geldiği anlamına geldiğini, son 15 yıllık dönemde 4. büyük ihracat katkısını yakaladıklarını söyledi.

Net dış ticaretin büyüme olan katkı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Büyükekşi, net dış ticaretin büyümeye yüzde 0,3 oranında katkı verdiğini, 2017’nin ilk 9 aylık döneminde net dış ticaretin büyümeyi olumlu yönde etkilediğini, ancak ithalat kapsamında özellikle de nihai tüketime ilişkin olarak çok daha duyarlı olmamız gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.