Ana SayfaGündemICBC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Şü: Türkiye'de Altyapı ve Yatırım Projelerine Odaklanıyoruz!

ICBC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Şü: Türkiye’de Altyapı ve Yatırım Projelerine Odaklanıyoruz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ICBC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Şü, Türkiye’deki pazar hedefleri ile projeler kapsamında açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Çin ziyareti nedeniyle Pekin’i ziyaret eden ve bir takım açıklamalarda bulunan Şü, Türkiye’nin kalkınması ve ekonomik büyümesine paralel olarak gelişmesini ve büyümesini sürdüreceğine inandığını, Türkiye’de son 2 senedir faaliyet gösterdiklerini, çok iyi bir ekibe sahip olduklarını, bankanın çok iyi bir müşteri portföyü yakaladığını, şuanda ülkenin altyapı ile büyük ölçekli yatırım projelerine odaklandıklarını söyledi.

Şü: Yatırımları Artırmayı Hedefliyoruz!

2015 yılında kurulduktan sonra 420 milyon TL ana sermaye ile birlikte 1 senelik dönemde 400 milyon TL tutarında ek sermaye artırımına gittiğini aktaran Şü, Türkiye ile Çin arasında Merkez Bankalarının da desteği ile beraber TL-Yuan para transferi anlaşması kapsamında ek yatırımlar yaptıklarını, Türkiye pazarına güvendiğini, yatırımlarını artırmayı hedeflediklerini, kapasitelerini büyütmek istediklerini söyledi.

Şü: Modern İpek Yolu Projesi Köprü Konumunda

Tarihi İpek Yolu’nu yeniden canlandırma kapsamında Türkiye ile ortaklaşa projelerde ülke olarak önem verdiklerini söyleyen Şü, Türkiye’nin Modern İpek Yolu projesi kapsamında köprü konumunda olduğunu, ICBC Bankası olarak projenin avantajlarıyla bölgedeki müşterileri ile sürekli olarak kuvvetlendirme arayışında olduklarını, Çin inisiyatifindeki Kuşak ve Yol Projesinin Türkiye öncülüğünde geliştirilen Orta Koridor projesi ile çok uyumlu olduğunu, söz konusu projeler ile iki ülkeye de katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yer ala ICBC’nin Türkiye’de şuanda  44 tane şubesi, 49 tane ATM’si bulunup, internet ve mobil şube kanalları ile de hizmetler vermektedir.  Tekstilbank’ın çoğu hissesini satın alarak Türkiye’de bankacılık sektöründe faaliyetlerine başlayan ICBC, şuanda 43 ülke ve bölgede 17 bin fazla şubesi ile hizmet veriyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.