Ana SayfaEkonomiZeybekci: İhracatçıların Asıl Hedefi Dünya Pazarı!

Zeybekci: İhracatçıların Asıl Hedefi Dünya Pazarı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” ödül törenine katılım gösteren ve törende açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisinin bu yılı tarihi bir zirve ile sonlandıracağını söyledi.

G20 kapsamında bu yılın 3. çeyrek döneminde ülkemizin hızlı büyüyen ülkeler arasında yer almadığını aktaran Zeybekci, Hindistan ile Çin’e büyük fark atıldığını, Türkiye’nin 2017’yi yüzde 6 ile yüzde 7 bandında bir büyüme oranı ile tamamlayacağını ifade etti.

Zeybekci: İhracatçılarımız Tüm Dünya Pazarına Açılacak

Türkiye’nin son zamanlarda yaşamış olduğu tüm problemlere rağmen net ihracatını önemli oranda yükselttiğini söyleyen Zeybekci, hizmet ihracatında yüzde 17’nin üzerinde bir artışın söz konusu olacağını, ihracatta hem teknolojiye hem de markalaşmaya ciddi desteklerin sağlandığını, geçen sene verilen desteklerdeki en büyük payın ise markalaşma ile ilgili olan bölümlerde gerçekleştiğini söyledi. E-ticaret sektörünün büyük bir dalga halinde olduğunu söyleyen Zeybekci, Türkiye’nin ise ya bu dalgalanmanın altında kalacağını ya da tam tersi şekilde üzerine çıkacağını, dalgalanmanın altında kalmamak için bu yılın sonu itibari ile 10.000 ihracatçıyı e-ticaret sitelerine üye yaptıklarını, bunların ise yüzde 20’lik kısmının TİM tarafından yüzde 80’lik kısmının ise Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılandığını, şuanda hepsinin karşılanabilindiğini, gelecek yıl için asıl hedeflerinin 30 bin olduğunu söyledi. Bunun neticesinde ihracatçıların asıl hedefinin dünya pazarı olacağını söyleyen Zeybekci, tüm dünyanın tüm noktalarına ulaşılabilinmesi için çaba sarfettiklerini ifade etti.

Dünyada ilk kez 2008 yılında hizmet sektöründeki istihdamın tarım sektöründeki istihdamın önüne geçtiğini ifade eden Zeybekci, hizmet sektörü rakamlarının Türkiye’de yüzde 53 olduğunu, söz konusu rakamın daha da yukarıları çıkabileceğini aktardı. 2018 yılında hizmet ihracatında 50 milyar doların üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyleyen Zeybekci, bunun için çok çalıştıklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.