Ana SayfaGündemDünya Bankası Çin Ekonomisini Değerlendirdi! 2018'deki Büyüme Tahmini Sabit Tuttu!

Dünya Bankası Çin Ekonomisini Değerlendirdi! 2018’deki Büyüme Tahmini Sabit Tuttu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya Bankası, Çin’in 2017 yılındaki büyüme tahminini yükseltti.

Bireysel tüketim ile dış ticaretin sağladığı destek sebebi ile Dünya Bankası, Çin’in bu yıl içerisinde büyüme tahminini yüzde 6,7 seviyesinden yüzde 6,8 seviyesine çıkarttı. Ancak Banka, 2018 ile 2019 yılındaki gayri safi yurtiçi hasıla büyüme (GSYH) tahminlerini ise sabit tuttu. Bankanın Çin’in 2018 yılındaki GSYH beklentisi yüzde 6,4, 2019’daki GSYH beklentisi ise yüzde 6,3 olarak açıklandı.

Yapılan tahminlerdeki en büyük aşağı yönlü risk,  finans dışı sektörlerde artışa geçen kaldıraç etkisi le konut fiyatlarında devam eden belirsizlik olarak görülmekte.

Dünya Bankası, Çin ekonomisi için yaptığı güncelleme raporunda, son zamanlarda meydana gelen yavaşlamaya rağmen, kredilerin gayri safi yurtiçi hasılaya kıyasla daha hızlı büyüme gösterdiği, ödenmemiş banka kredilerinin bu yılın kasım döneminde gayri safi yurtiçi hasıla’nın yüzde 150’ne ulaştığını, söz konusu oranın ise 2009 yılının sonunda yüzde 103 olduğu belirtildi.

Çin Ekonomisi Beklenenden Daha Hızlı Büyüdü!

Çin ekonomisi 2017’nin ocak ile eylül dönemleri arasında beklenen tahminlerden çok daha hızlı büyüme performansı gösterdi. Yılın ilk 9 aylık döneminde yüzde 6,9 oranında büyüme gösteren Çin ekonomisi, Beijing’in finans sektöründeki riskleri azaltma girişimi ile borçlanma maliyetlerinin arttı, bunun neticesinde de GSYH büyümesinin 2018 yılında gerileme yaşacağı kaygılarını oluşturdu.

Ancak bu yıl meydana gelen güçlü büyüme ile birlikte politika yapıcılar, kaldıraç oranlarının düşürülmesine hız verme imkanı buldular. Dünya Bankası,  bunun yakın dönemde gayri safi yurtiçi hasılanın yavaşlamasına yol açacağını, fakat bunun ise Çin’in uzun dönemli olarak ekonomik görünümünün daha güçlü hale geleceğini belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.