Ana SayfaGündemBankacılık Sektörünün Karı Yüzde 29 Büyüdü!

Bankacılık Sektörünün Karı Yüzde 29 Büyüdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Türk bankacılık sektörü, yılın ilk 11 aylık döneminde yüzde 30 düzeyine yakın bir artış elde etti. Büyüyen Türkiye ekonomisi, bankacılık sektörünün kârını da yükseltti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk bankalarının 2017 yılının ilk 11 aylık sürecinde elde ettiği konsolide olmayan ana göstergeleri açıkladı. Açıklanan verilere göre bankacılık sektörünün elde ettiği net kâr, bahsi geçen dönem içerisinde yüzde 29 oranında bir büyüme kazanarak 45 milyar 188 milyon Türk Lirası’na ulaştı.

Açıklanan verilere göz atıldığında 2017 yılının Kasım ayı itibariyle Türkiye bankacılık sektörünün sahip olduğu aktif büyüklük 3 trilyon 269 milyar 176 milyon Türk Lirası düzeyine yükseldi. Sektörün aktif toplamı, 2016 yılının Aralık ayı sonu verilerine göre tam 538 milyar 140 milyon Türk Lirası tutarında büyüme elde etmiş oldu.

En Büyük Aktif: Krediler!

2017 yılının Kasım ayı sonu dönemindeki en büyük aktif kalem ise kredilerden oluştu. Krediler, sektörün aktif büyüklüğünün 2 trilyon 103 milyar 758 milyon Türk Lirası’nı oluştururken, bankacılık sektörünün sahip olduğu menkul değerler de 393 milyar 640 milyon Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

2016 yılının son ayına göre bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü yüzde 19,7 düzeyinde arttı. Krediler, aynı döneme göre yüzde 21,3 oranında büyürken, menkul değerlerin büyümesi ise yüzde 12 düzeyinde oldu. Bankaların en büyük fon kaynağı olan mevduatlar ise, 2016 yılının son ayının verileri ile kıyaslandığında Kasım ayı içerisinde yüzde 17,9’luk bir yükselme elde ederek 1 trilyon 713 milyar 388 milyon Türk Lirası’na yükseldi.

Kasım ayı sonu itibariyle bankacılık sektörünün elde ettiği dönem net kârı 45 milyar 188 milyon Türk Lirası olurken, sermaye yeterliliği standart oranı da yüzde 16,4 düzeyinde olarak kayıtlara geçti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.