Ana SayfaEkonomiKGF Kredileri için Düzenleme!

KGF Kredileri için Düzenleme!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu kararı yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, Kredi Garanti Fonu kefaletinden faydalanabilmek için KOBİ vasfına sahip olan işletmeler ile birlikte  KOBİ çerçevesinde yer alan esnaf ve sanatkar, tarımsal işletme ile çiftçiler, serbest meslek mensubu ile birlikte KOBİ tanımı dışında yer alan işletmelerin kredilerinin, krediye başvuru esnasında donuk alacak olarak sınıflandırılmış olması, izlenen alacaklar niteliğinde bulunmaması gerekmekte.

Vade süresi en az 6 ay, en fazla ise 5 sene olan işletme kredilerinde anapara ödemesiz dönem maksimum 1 sene olacak. Vade süresi en az 6 ay en fazla ise 10 sene olan yatırım kredilerinde ise anapara ödemesiz dönem maksimum 3 sene olarak uygulanacak. Ödemesiz dönem kapsamındaki faizler en fazla 1 senelik dönemler sonunda tahakkuk ile tahsil edilecek, ihtiyaç olması durumunda da ödemesiz dönemlere 1 ay sürelik ek yapılabilinecek.

Şartlara Uyulması Durumunda Birden Fazla Yapılandırma

Kefalet verilmiş kredilerin tekrardan vadelendirilmesi kapsamında ya da yapılandırılması durumunda bu sebeple belirtilen vade sürelerinin üzerine çıkılması halinde, azami vadelere maksimum 36 ay eklenebilinecek.  Kredilerin 36 ay koşuluna uyulması şartı ile birden fazla yapılandırma da mümkün olacak.

Hazine ise, öncesinde kefalet verilen tutarlar hariç tutulmak üzere, kefalet verilen azami kredi vadesi ile beraber anapara ödemesiz dönemini, kefalet oranını, yararlanıcı türleri kapsamında kefalet limitleri ile birlikte komisyon tutar ya da oranlarının belirleyebilecek yahut değiştirebilecek. İşletme hesabındaki tutarın ise 25 milyon lira seviyesinin altına düşmesi halinde işletme hesabına hesap bakiyesi 250 milyon lira seviyesinin üzerine çıkmayacak şekilde destek hesabı aracılığı ile aktarım söz konusu olabilecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.