Ana SayfaGündemBankaların Takipteki Alacakları Yüzde 11,4 Büyüdü!

Bankaların Takipteki Alacakları Yüzde 11,4 Büyüdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektörünün sahip olduğu kredi hacmi, 29 Ocak – 2 Şubat haftasında 2 milyar 615 milyon Türk Lirası seviyesinde düşüş yaşadı. Sektörün toplam kredi hacmi, 2 trilyon 147 milyar 381 milyon Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 29 Ocak – 2 Şubat haftasına dair verileri paylaştı. Söz konusu olan dönem içerisinde toplam kredi hacminde 2 milyar 615 milyon Türk Lirası tutarında azalma olurken, kredi hacmi 2 trilyon 147 milyar 381 milyon Türk Lirası seviyesinde kayıtlara geçti.

Mevduat Düşüşte!

Bahsi geçen dönem içerisinde mali kesime verilen kredilerin toplam tutarı 59 milyar 176 milyon Türk Lirası olurken, mali kesim hariç olan toplam kredi hacmi 1 trilyon 972 milyar 200 milyon Türk Lirası olarak kayıtlara geçti. Sektörün toplam sahip olduğu mevduat büyüklüğü 2 Şubat ile biten haftada 23 milyar 192 milyon Türk Lirası tutarında bir düşüş yaşanırken, bankacılık sektörünün mevduatı yüzde 1,3 düzeyinde düşmüş oldu. Rakamsal olarak toplam mevduat, 1 trilyon 805 milyar 482 milyon Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

Bireysel Kredilerde Yükseliş Devam Ediyor

Sektörün sahip olduğu kredi hacminde azalma yaşanırken, tüketici kredilerinde ise artış söz konusuydu. Dönem içerisinde 1 milyar 403 milyon Türk Lirası tutarında artış sağlayan tüketici kredileri, 400 milyar 373 milyon Türk Lirası seviyesine yükseldi. Bu kredilerin 192 milyar 341 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı konut kredisi, 7 milyar 159 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı taşıt kredisi, 200 milyar 872 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı da ihtiyaç kredisi olarak kayıtlara geçti.

Ticari Krediler Yükseldi!

Ticari krediler de tüketici kredileri gibi artış eğilimini sürdürdü. 704 milyon Türk Lirası düzeyinde artış elde eden ticari krediler, 355 milyar 352 milyon Türk Lirası seviyesine ulaştı.

Bankacılık sektörünün sahip olduğu kredi kartı alacaklarında yüzde 2,3 düzeyinde artış yaşadı. 91 milyar 425 milyon Türk Lirası seviyesine yükselen bireysel kredi kartı alacaklarının 42 milyar 687 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı taksitli, geriye kalan 48 milyar 738 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı taksitsiz alacaklar oldu.

Bankacılık sektörünün sahip olduğu net takipteki alacaklar ise yüzde 11,4 oranında yükseldi. 14 milyar 275 milyon Türk Lirası seviyesinde gerçekleşen alacaklara, öz kaynaklarında yüzde 0,2 oranında azalmaya yaşayan bankacılık sistemi eşlik etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.