Ana SayfaKredilerTEB'den 15 Yıl Vadeli 120.000 TL Konut Kredisi!

TEB’den 15 Yıl Vadeli 120.000 TL Konut Kredisi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 180 aya varan çeşitli ödeme seçenekleriyle ev sahibi olmak isteyenlere kredi imkanı sağlıyor.

Konut Kredisi kampanyaları düzenleyen Türk Ekonomi Bankası, yüzde 1,49 oranında faiz uyguluyor. Konut kredisi faiz oranı sabit olup, alınan eve ya da düzenlenen ödeme planlarına göre değişiklik göstermiyor. Uzun vadeli, düşük taksit seçenekleri ve kira öder gibi ödeme planları ile müşterilerini ev sahibi yapan TEB, aynı zamanda da anında başvuru imkanı sağlıyor.

TEB anında konut kredisi başvurusu bankanın internet sitesinde kampanyanın yer aldığı sayfadan yapılmaktadır. Ancak anında kredi başvurusu ön başvuru niteliği taşımaktadır. Kredinin değerlendirmesi sonrasında onaylandığında  kişilerin istenilen belgeler ile birlikte banka şubelerini ziyaret etmeleri gerekmektedir.

Banka, kredinin teminatı için müşterilerinin hem sigorta yaptırmalarını istemektedir hem de satın alacaları evin üzerine ipotek koymaktadır. İpotek ödemeler bittiğinde kaldırılmaktadır ve tek seferlik 206.5 Türk Lirası ipotek tesisi ücreti tahsil edilmektedir. Sigorta ödemeleri ise ortalama 960 Türk Lirası tutmaktadır. Aynı zamanda ortalama 608 Türk Lirası tutarında ekspertiz ücreti alınmaktadır. Bu ücret her sene SPK tarafından gayrimenkul değerleme firmaları için düzenlendiği asgari ücreti tarifesi baza alınarak belirlenmektedir. Söz konusu ücret evin bulunduğu ile, ilçeye ve evin metrekaresine göre değişiklik göstermektedir.

120.000 TL Konut Kredisi ve Ödeme Planı

TEB’den temin edilen 180 ay vadeli 120 bin Türk Lirası konut kredisi için aylık ödenmesi gereken kredi taksit tutarı bin 922,15 Türk Lirası, vade sonunda ödenmesi gereken tutar ise 345 bin 987,67 Türk Lirası olarak hesaplanmaktadır. Aynı kredi tutarı 120 ay vadeli ödeme planı ile alındığında aylık kredi ödemesi 2 bin 152,96 Türk Lirası, toplam ödenecek tutar ise  258 bin 355,25 Türk Lirası olmaktadır. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.