Ana SayfaGündemAlbaraka Türk Kârını Yüzde 9 Büyüttü!

Albaraka Türk Kârını Yüzde 9 Büyüttü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Albaraka Türk Katılım Bankası, 2017 yılının genelindeki net dönem kârını açıkladı. Banka, bahsi geçen dönem içerisinde 237 milyon Türk Lirası tutarında net dönem kârı elde etmeyi başardı.

Albaraka Türk Katılım Bankası 2017 yılına dair net dönem kârı verilerini paylaştı. Banka tarafından yapılan açıklamada Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku’nun görüşlerine yer verildi.

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Utku, 2017 yılının genelinde iyimser bir bakış açısı eşliğinde verimli bir dönem geçirildiğini, 2018 yılına da oldukça iyi bir başlangıç yapıldığını, yeni yıldan umutların üst derecede olduğunu ifade etti.

Bankanın açıklamasında 2017 yılında elde edilen net dönem kârının, 2016 yılındaki verilere göre yüzde 9 oranında yükselerek 237 milyon Türk Lirası seviyesine ulaştığı, aynı dönem içerisinde bankanın sahip olduğu toplam aktiflerin de yüzde 10,3 oranında artış elde ederek 36,2 milyar Türk Lirası’na yükseldiği vurguladı.

Albaraka Türk Katılım Bankası, topladığı fonları da bir önceki yıla göre yüzde 9,3 oranında artırmayı başararak 25,3 milyar Türk Lirası’na ulaştırırken, kullandırdığı fon miktarı da 25,2 milyar Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

2018 yılında verimli bir başlangıç yapıldığını ifade eden Albaraka Türk Genel Müdürü Utku, 30 yıllık katılım bankacılığı tecrübesi ile sektörün öncü kuruluşu olmaktan ve verimli bir büyüme tablosunu ortaya çıkartmaktan memnun olduklarını ifade etti.

2017 yılında Albaraka Türk’ün iyimser bakış açısını sürdürdüğünü ifade eden Utku, sağlam bir planlama eşliğinde oldukça verimli bir yılın geride bırakıldığını, net kârın 2017 yılında yüzde 9 yükseldiğini, 2018 yılından da umutlu olduklarını, sağlıklı büyümenin bu yıl da devam ederek, hem Türkiye’de, hem de dünya genelindeki en iyi katılım bankası olma hedefine doğru adımlar atılacağını vurguladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.