Ana SayfaGündemBKM Verileri Yayınladı: Online Ödemeler Onay Süreci Sonrası Büyüdü!

BKM Verileri Yayınladı: Online Ödemeler Onay Süreci Sonrası Büyüdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 31 Ocak 2018 son tarihli kredi kartı onay işlemleri, Türkiye’de online alışverişi etkilemedi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) 31 Ocak 2018 tarihinde sonlanan, kredi kartlarının internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılması için onay sürecinin internet ödemelerini etkilemediğini açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklamada Ocak ayında günlük yapılan alışveriş işleminin 1,09 milyon adet olduğu, bu rakamın Şubat ayında da 1,1 milyon adet olarak devam ettiğini ifade etti.

Son 4 aylık online alışveriş ve internet üzerinden kartlı ödeme işlemleri için günlük ortalamanın 1,1 milyon adete yükseldiğinin belirtildiği yazılı açıklamada, rakamın diğer aylara oranla paralel bir seyir izlediğini, bu rakamlar ışığında kredi kartı onay işlemlerinin e-ticaret sektörüne herhangi bir olumsuz etki yaratmadığını ortaya çıkarttığını belirtti.

Şubat Ayı İtibariyle Yüzde 7 Kredi Kartı Sayısı Büyüdü!

Bankanın verilerine bakıldığında Şubat ayı sonu itibariyle kullanımda olan kredi kartı sayısı 62,9 milyon adet olarak, kullanımda olan banka kartı sayısı da 133,7 milyon adet olarak ortaya çıkıyor. Bir önceki yılın aynı ayı ile oranlama yapıldığında ise kredi kartı sayısında yüzde 7 oranında, banka kartı sayısında da yüzde 12 oranında bir artış elde edildiği ortaya çıkıyor.

BKM tarafından yayınlanan verilere göre, banka kartları ve kredi kartlarıyla 2018 yılının Şubat ayında yapılan ödemeler, 55,3 milyar Türk Lirası olarak ortaya çıkıyor. Bu rakamın 49 milyar Türk Lirası’na tekabül eden büyük bir kısmı kredi kartlarıyla yapılırken, geriye kalan 6,3 milyar Türk Lirası’na tekabül eden kısmı da banka kartlarıyla yapıldı. Büyüme oranlarına bakıldığında ise bir önceki yılın aynı ayı ile kıyaslandığında banka kartlarıyla yapılan ödemeler yüzde 40 oranında büyürken, kredi kartıyla yapılan ödemeler de yüzde 16 oranında büyüme elde etti.

Şubat ayında internet üzerinden yapılan ödemelerde, toplamda 8,5 milyar Türk Lirası’na tekabül eden bir ödeme gerçekleşti. Bu kayıtlara göre, bir önceki yılın aynı dönemine oranla, internet ödemeleri yüzde 37 oranında artarken, toplam kartlı ödemeler içerisindeki internet ödemelerinin payı yüzde 15,3 olarak ortaya çıktı. Bu oran, bir önceki yıl yüzde 13,2 seviyesindeydi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.