Ana SayfaKariyerBankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı!

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı!

Bankacı Olmanın Şartları Nelerdir? Bankada Çalışmak İstenen Genel ve Özel Şartların Tüm Detayları Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacı olmak günümüzün en gözde mesleği haline gelmiştir. Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü okumak, bu bölümlerden mezun olduktan sonra Banka ya da Sigorta şirketlerinde çalışmak ayrıcalıktır. Hem bankada hem de sigorta şirketlerinde çalışmanın şartları bulunur. Bankacı olmak kolay olmadığı gibi, bankada yükselmek de düşünüldüğü kadar kolay değildir.

Bankacı Olmanın Şartları Nelerdir?

Bu mesleğe sahip olabilmek için birkaç küçük püf nokta vardır. Bu püf noktalar kaçırılmadığı takdirde açılacak olan her türlü banka sınavlarına girerek ve bu sınavlardan başarılı olarak diledikleri bankada bu görevi icra edebilirler.

  • Bankacı Olmak için Eğitim Kriteri

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı! - Bankacıyım
Bankacı Olmak için Eğitim Kriteri

Bankaların genel olarak aradığı özelliklerin başında ilgili 4 yıllık lisans bölümü mezunu olmak gelmektedir. Ancak pozisyonlara göre mezun olunan bölüm şartı değişiklik göstermektedir. Pozisyonlara göre üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden de mezun olmak yeterli olmaktadır. Hatta bazı bankacılık birimlerinde lise mezunu olarak da göreve başlamak mümkündür.

Bankalar yılın belli dönemlerinde stajyer alımları gerçekleştiriyorlar. Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerinde okuyan öğrencilerin bu staj imkanlarını değerlendirmeleri ilerleyen süreçlerdeki kariyer hedefleri için önem arz etmektedir. X bankasında staj yapmanız, okulunuzdan mezun olmanız ve X bankasının işe alım sınav ve mülakatlarında başarılı olmanız sonrasında CV’niz değerlendirilmektedir. İnsan Kaynakları Uzmanı CV’nizde kendi bankalarında staj yaptığınızı, stajınızda başarılı olduğunuzu gördüğü durumda diğer adaylardan 1-0 öndesiniz demektir.

  • Erkekler için Askerlik Şartı

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı! - Bankacıyım
Erkekler için Askerlik Şartı

Erkek adaylarda aranan başlıca özelliklerden bir tanesi de askerliğini yapmış olması şartıdır. Bazen bankalar kesin olarak erkek adayların askerlik hizmetlerini tamamlamış olması şartını belirtirken, bazen ise 2 sene tecil ettirmiş olmaları halinde de iş başvurularının kabul edilebileceğini belirtirler. Yani bu durum hem banka hem de pozisyona değişmektedir. Ancak bankacılık sektöründe kariyer hedefleriniz varsa askerliğinizi bir an önce aradan çıkartmalısınız.

  • Prezantabl Olmak!

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı! - Bankacıyım
Prezantabl Olmak!

Banka personellerinin giyimine özen göstermesi gerekmektedir. Her banka çalışanlarının dış görünümlerine önem vermesini, kıyafetlerinin her zaman ütülü olmasını, dağınık saçlarının ve uzun sakallarının olmamasını ister. Özellikle de banka müşterileri ile birebir iletişim kurulan pozisyonda görev alacaksanız prezantabl olmaya çok önem vermelisiniz.

  • Diksiyon!

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı! - Bankacıyım
Diksiyon!

Sürekli müşteriler ile iletişim halinde olacağından diksiyonu hal ve tavırları oldukça düzgün ve nazik olması gerekmektedir.

  • Pratik Düşünebilme!

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı! - Bankacıyım
Pratik Düşünebilme!

Banka personelinde aranan bir diğer özellik ise nicel konularda oldukça aktif ve pratik bir zekâya sahip olmasıdır. Bankada projelerde, iş yönetiminde, müşteri görüşmelerinde ya da toplantılarda pratik ve analitik düşünmeye, hem hızlı hem de doğru kararların alınmasına önem verilmektedir.

  • İngilizce ve Ek Yabancı Dil

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı! - Bankacıyım
İngilizce ve Ek Yabancı Dil

Bankacı olmanın şartları arasında İngilizce bilmek pozisyona göre değişmektedir. Bazı banka birimlerinde görev almanız halinde İngilizce bilmeniz gerek yoktur. Ancak bazı birimlerde görev almak istiyorsanız İngilizce hatta bazen ek yabancı dil bilgisi şartı aranır ve mülakatlar da İngilizce olarak gerçekleşir.

  • Deneyim

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı! - Bankacıyım
Deneyim

Bu kriter de her pozisyon için geçerli değildir. Uzman, Yetkili ve benzeri gibi pozisyonlar için banka iş başvurusu yapacaksanız deneyim şartı aranıyor. Hatta deneyim şartı için yıl belirtiliyor (2 yıl, 3 yıl, 10 yıl vb.). Ancak bazı banka iş ilanları için deneyim şart aranmıyor. Hatta öğrencilerin başvuruları da kabul edilebiliyor.

  • Pozisyona Göre Program Bilgisi

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı! - Bankacıyım
Program Bilgisi

Pozisyona göre bazı programları bilmeniz isteniyor. Örneğin; Bireysel Kredi Tahsis Raporlama Uzmanı alımları için başvuru yapacaksanız genel olarak ileri seviyede SQL bilgisinin, R, R+Studio kullanabiliyor olmanız talep ediliyor.

  • MS Office Programları

Bankacı Olmanın Bilinen ve Önemsenmeyen 9 Şartı! - Bankacıyım
MS Office Programları

Hangi birim için banka iş başvurusu yapacak olursanız olun MS Office programlarını ya basit düzeyde ya da ileri seviyede kullanabiliyor olmanız talep edilir. MS Office programlarının kullanamayan bir banka çalışanı hayal edilemez.

Bu şartları taşıyan herkes bankacılık sektörüne personel olarak alınabilir. İnternetten banka iş ilanları duyurularını takip ederek bu sektöre girmek için bir başlangıç yapabilirsiniz. Eğitimini tamamlamış olan herkes bu durumdan faydalanabilir.  Ayrıca çalışma saatleri hafta sonu tatilleri ve sosyal yaşam imkânı açısından da oldukça iyi bir sektördür.

Duyurulara göz atmak isterseniz Banka İş İlanları kategorimizi inceleyebilir, haftalık bildirim almak isterseniz bankaciyim.net’e abone olabilirsiniz.

Bankaların çalışanlarına tanıdığı haklara ise buradan ulaşabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.