Ana SayfaKredilerGüncel Ziraat Bankası Kredi Hesaplama ve Faiz Oranları!

Güncel Ziraat Bankası Kredi Hesaplama ve Faiz Oranları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Herkesin ve her kesimini bankası olmak için uzun yıllardır ülkemizde hizmet veren Ziraat Bankası, çeşitli türlerde kredi kampanyaları düzenlemeye devam ediyor. Ziraat Bankası kredi hesaplama işlemleri alacağınız kredi tutarı, talep edeceğiniz vade süresi, kredinin türü, gelir durumu, kredi notu ve çeşitli kriterlere göre değişiklik gösteriyor.

Banka Kredi Hesaplama Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Ziraat Bankası kredi hesaplama işlemlerinde dikkat etmeniz gereken konulardan biri kredi notunuzdur. Kredi notunuz sizin banka ve finans kuruluşları olan ilişkilerinizi gösterir. Kredi notu yüksek olan kişiler için her zaman her banka düşük faizli kredi imkanları sağlarken, düşük kredi notuna sahip olanların kredi almaları ya zor olur ya da yüksek faiz oranları uygulanır.

Bir diğer önemli unsur ise sigorta yapılıp yapılmamasıdır. Sigorta yapılması hem kişileri hem de krediyi teminat altına almaktır. Teminatlı olan kredilerin faiz oranları da daha düşük oranlarda olur. Bu da aylık ve yıllık maliyet oranlarını, kredi ödemelerini ve ek masrafları etkiler.

Ziraat kredi hesaplama işlemlerinde hangi kredi türünden yararlanacağınıza karar vermeniz gerekir. Yani eğitim harcamaları için standart ihtiyaç kredisi paketi yerine eğitim kredisi kampanyasından yararlanmak daha avantajlı olur.

Ziraat Bankası Kredi Başvurusunda İstenen Belgeler

Bankanın kredi başvurusunda müşterilerinden talep ettiği belgeler hem kredi türü hem kişilerin demografik bilgileri hem de gelir durumlarına göre farklılık gösterir. Örneğin; emekli olan bir kişiden emeklilik hesap cüzdanı, çalışanlardan maaş bordrosu istenir. Konut kredisinde ipotek ettirilecek gayrimenkul talep edilirken, eğitim kredisinde eğitime ilişkin proforma fatura istenir.

Gelir belgesi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Çiftçilerden çiftçi belgesi, kamu çalışanlarından maaş bordrosu, özel çalışanlardan imza sirküsünün yer aldığı belge talep edilir.

Aynı zamanda da kişiden kişiye göre değişmek suretiyle ek belgeler talep edilebilir.

Ziraat Bankası Kredi Hesaplama ve Faiz Oranları

Ziraat Bankası kredi hesaplama işlemleri tüm bunlara bağlıdır. Şimdi detaylı ve sırayla anlatacağız.

Kredi başvurusu ve kredi hesaplama Ziraat Bankası’nda kredi notu ilk önceliktir. Kredi notunuz ne kadar yüksekse o kadar düşük faizli finansman alırsınız.

Gelir durumunuz da son derece etkilidir. Aylık gelir 1.000 TL ise taksit ödemeleri 500 TL’den fazla olamaz. Ya da 2.000 TL aylık gelirde taksit 1.000 TL’yi geçemez. Yani taksit ödemeleriniz maaşınızın yarısı dikkate alınarak hesaplanır. Bu Ziraat Bankası kredi hesaplama işlemlerinde en çok dikkat edilenlerden biridir.

Bir diğer önemli husus ise banka müşterisi olup olmaması, bankadan maaş alınıp alınmaması. Ziraat Bankası kredi hesaplama işlemlerinde banka müşterileri ve maaş alanlara ayrıcalıklı davranır. Hem ödeme planları hem de faiz oranları uygun olur. Aynı zamanda maaş müşterilerine her belge talep edilmez.

Maaş müşterileri ile emeklilere yüzde 1,32 oranında faiz uygulayan banka, standart ihtiyaç kredisi paketinde yüzde 1,43 oranında faiz uygular. Konut kredilerde sigorta yaptıranlara düşük faiz uygulanırken, sigorta yaptırmayanlara yüksek faiz uygulanır, ek olarak da teminatlar talep edilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.