Ana SayfaEkonomiPiyasalar Karışık! Gözler Avrupa Merkez Bankası Kararlarında!

Piyasalar Karışık! Gözler Avrupa Merkez Bankası Kararlarında!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD’de açıklanan güçlü şirket bilançolarının yükselen tahvil faizleri nedeniyle satış baskısını dengelemesiyle Küresel Piyasalar karışık bir seyir izliyor. Bu nedenle de bugün gün içerisinde açıklanacak olan Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararları yakından takip edilecek.

Tahvil Faizleri Zirveyi Gördü

ABD’de petrol fiyatlarının artması enflasyon baskısı yaratması ile ülkede borçlanma ihtiyacının yükseldiği endişesi yarattı. Bu endişe de 10 senelik tahvil faizlerini yukarı yönlü çevirdi. Bunun sonucunda da tahvil faizleri yüzde 3,0362 seviyesiyle 4 senenin en yüksek değerini aldı. Tahvil faizlerinde meydana gelen yükseliş hisse senedi piyasalarında satış baskısı yarattı. Ülkedeki Twitter, AT&T, Comcast, Facebook ve Boeing gibi şirketlerin güçlü bilançoları ile dengeleme yaşandı.

Meydana gelen gelişmelerin takibinde Standard & Poor’s 500 Endeksi % 0,18, Dow Jones Sanayi Endeksi ise % 0,25 değer kazandı. Ancak Nasdaq Teknoloji Endeksi %0,05 düştü. Bunların yanı sıra dolar endeksi 91 kritik direncin üzerine çıktı ve sonrasında 91,2’de kendini dengeledi.,

ABD Gündemi Bugün Yoğun

Analistler bugün ABD veri gündeminin çok yoğun olduğunu söylediler. Bugün ABD’de açıklanacak olan haftalık işsizlik başvuruları, mart ayına ait öncü dış ticaret dengesi, toptan eşya stokları ve dayanıklı tüketim malları siparişlerinin verileri takip edilecek.

Açıklanacak verilere ek olarak şirket bilançoları ile tahvil faizlerindeki artışın devam edip etmeyeceği de piyasaların yönünü belirleyecek. Analistler, 10 senelik tahvil faizlerinde yüzde 3,04’ün üzerinde çıkılması durumunda artışların hız kazanabileceğini söylediler.

Avrupa’da ise, dün ABD tahvil faizlerinin yüzde 3 seviyesinin üzerine çıkması, doların değer kazanması sonrasında satış baskısı yarattı. Almanya’da DAX Endeksi % 1,02 oranında, Fransa’da CAC 40 endeksi %0,57 oranında, İngiltere’de FTSE 100 endeksi %0,62 oranında, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi ise % 0,97 oranında gerileme kaydetti. Benzer şekilde Euro/Dolar paritesinde de gerileme görüldü.

Bugün Açıklanacak Olan Veriler

Saat 14.30’da Türkiye’nin haftalık para ve banka istatistikleri.

Saat 14.45’te Euro Bölgesi ECB Faiz Kararı.

Saat 15.30’da ABD’nin haftalık işsizlik başvuruları.

Saat 15.30’da ABD’nin mart öncü dış ticaret dengesi, dayanıklı tüketim malları siparişleri ve toptan eşya stokları

Saat 18.00’de ABD’nin nisan ayına ait Kansas City Fed imalat sanayi takvim endeksi verileri.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.