Ana SayfaEkonomiBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Türkiye Piyasalarla İnatlaşmayacak!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Türkiye Piyasalarla İnatlaşmayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından geç de olsa çok güçlü bir adım atıldığını söyledi.

Merkez Bankası’nın Eli Kolu Bağlı Değil

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir açıklama yaparak Merkez Bankası tarafından bugün atılan adımının geç olmasına rağmen çok güçlü ve yerinde bir adım olduğunu, TCMB’nin elinin kolunun bağlı olmadığını, tepki vermeye de devam edeceğini, ayrıca kendilerinden de tam destek aldığını, bunun altını özellikle çizmek istediğini, Türkiye’nin piyasalarla inatlaşmayacağını söyledi.

Sadece Türkiye’de Sorun Varmış Gibi Gösteriliyor

Bir televizyon programına katılarak canlı yayında sorular cevaplayan Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın attığı adımın geç olmasına rağmen çok kuvvetli bir adım olduğunu, ancak piyasaların bu adımdan hemen sonra normalleşmesinin beklenmesinin doğru olmadığını, dün bu etkiyi sınırlandıran birkaç etkenin ortaya çıktığını, bunlardan birinin daha sonra Halkbank tarafından yalanlanan Banka ile ilgili asılsız iddialar olduğunu, Halkbank’a 49 milyar dolarlık ceza kesileceği haberinin yalan olduğunu, diğer gelişmekte olan ülkelerde de Türkiye’deki gibi sorunlar olduğunu, ancak sadece bizde sorun varmış gibi gösterildiğini, Amerika’da uzun vadeli faizlerdeki artışın yüzde 3 olduğunu ve çok hızlı yükseldiğini, ABD doları karşısında tüm gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin Türk Lirası gibi zorda olduğunu da ifade etti.

Merkez Bankası Bağımsızlığını Gösterdi

Bu gibi durumların sadece Türkiye’ye has olmadığını da belirten Mehmet Şimşek, ancak Türkiye’yi daha fazla etkilemesinin nedenlerinin olduğunu, seçim arifesinde olduğumuzu, maliye politikasına dair endişelerin olduğunu, Merkez Bankası’nın bu şekilde spekülasyonlara karşı elinin kolunun bağlı olmadığını, ayrıca hükümetten de tam destek aldığını, MB tarafından adımların zaten ne kadar bağımsız olduğunun ve gerekli durumlarda nasıl güçlü şekilde adımlar atabileceğinin de göstergesi olduğunu da belirtti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.