Ana SayfaEkonomiErdoğan Talimat Verdi! TOKİ ve Emlak Konut Düğmeye Bastı!

Erdoğan Talimat Verdi! TOKİ ve Emlak Konut Düğmeye Bastı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi, Emlak Konut GYO ve TOKİ düğmeye bastı.

Emlak Konut GYO 15 Bin Adet Konut Yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesi üzerine TOKİ ve Emlak Konut GYO çalışmalarını hızlandırmak üzere düğmeye bastı. TOKİ, İstanbul’da Pendik ve Maslak’ta inşaatı planlanan milet bahçesi için start vererek çalışmalarına başladı. Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı ise İstanbul Yeni Havalimanı yakınlarında inşa edilecek olan 10 bin – 15 bin konut projesi ile ilgili THY ile işbirliğine girecek.

TOKİ’den 3 Yılda 50 Millet Bahçesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Yeni Havalimanı’nın 29 Ekim 2018 tarihinde ilk etabının açılacağının haber verilmesi ile birlikte İstanbul Pendik’te ve Maslak’ta millet bahçeleri açılacağını da duyurmasından sonra gözler TOKİ olarak kısaltılan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne çevrildi. TOKİ’nin hedefi 3 yılda 50 millet bahçesi açmak olarak belirtilmişti. Bu kapsamda TOKİ tarafından Maslak ve Pendik’te bulunan arazilerin parka dönüştürülmesi ile ilgili çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili bakanlıklar ile kapanacak olan Atatürk Havalimanı’nın arazisi hakkındaki görüşmeler de sürüyor. Toplam 2 milyon metrekare olacak millet bahçeleri TOKİ’nin mülkiyetinde olan araziler üzerine yapılacak.

Açıklamalar Genel Müdürler Tarafından Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan partisini seçim bildirgesinde dikkatlerden kaçmayan bir diğer ayrıntı da 10 bin adet konutun inşa edileceği oldu. Kısa bir süre önce Erdoğan tarafından İstanbul Yeni Havalimanı’nda görev yapacak personeller için bölgeye yakın bir yerde 10 bin konuttan oluşan bir projenin inşa edileceği söylenmişti. Alınan bilgiler bu konu ile ilgili Emlak Konut tarafından çalışmalara başlanıldığı yönünde oldu. Emlak Konut, Arnavutköy Dursunköy’de yeni havalimanına yakın olan 3.6 milyon metrekarelik Kanal İstanbul’a da yakın olan alanla ilgili THY ile işbirliği için el sıkıştı. Türk Hava Yolları bahsi geçen arazinin yarısını Emlak Konut’tan satın aldı. Konu hakkındaki ayrıntılar THY Genel Müdürü İlker Aycı ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum tarafından açıklandı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.