Ana SayfaKariyerBanka Genel Müdürlükte Çalışmak | Genel Müdürlük Birimleri ve Kariyer Basamakları

Banka Genel Müdürlükte Çalışmak | Genel Müdürlük Birimleri ve Kariyer Basamakları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık alanında kariyer yapmayı planlayan bireyler, bankaların genel müdürlükleri ve şubeleri hakkında detaylı araştırma yapmakta ve bu doğrultuda kariyer planlama işlemini gerçekleştirmektedir. Bankacılıkta kariyer planlaması ile genel müdürlükte çalışmayı planlayan bireyler için; banka genel müdürlükleri pek çok birime ayrılmaktadır.

Genel Müdürlük Bünyesindeki Birimler

Genel müdürlük bünyesindeki birimler çeşitlilik göstermektedir. Bireysel Bankacılık, KOBİ Bankacılığı, Dijital Bankacılık ve Ticari Bankacılık birimlerinin yanı sıra, Kurumsal Bankacılık ve Hazine, Proje Finansmanı, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler, Teknoloji, Operasyon, Merkezi Pazarlama ve İş Geliştirme, Finans ve Genel Muhasebe, Hukuk Hizmetleri ile Kredi Risk Yönetimi Başkanlığı gibi birimler mevcuttur. Ayrıca bu birimler kendi aralarında da çeşitli departmanlara ayrılmaktadır.

Bankacılıkta kariyer planlaması ile bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen bireylerin bilgi sahibi olması gereken bu departmanlara örnek verilecek olursa; KOBİ Bankacılığı biriminde Küçük İşletme Bankacılığı Pazarlama ve Mikro İşletme Bankacılığı Pazarlama gibi departmanlar, Hukuk Hizmetleri biriminde ise Hukuk Danışmanlık Hizmetleri, Dava Takip Hizmetleri, Dava Hizmetleri, GÖSAŞ Hukuk Hizmetleri, Hukuk Operasyon Hizmetleri gibi departmanlar mevcuttur.

Bankacılık Kariyerinde Yükselmek

Şubelerde oluşturulan banka kariyeri yükseltebilmek, ancak banka sınavları ile mümkündür. Banka sınavları ve banka mülakat sorularını başarılı bir şekilde tamamlayan banka çalışanları, kariyerini yükseltebilmektedir. Genel müdürlüklerde ise sistem daha farklı işlemektedir. Genel müdürlüklerde banka kariyeri yapan çalışanlar, birimler arasında sınavsız geçiş gerçekleştirebilmektedir. Fakat genel müdürlükte çalışan bireyler için genellikle bir birimde uzun yıllar çalışmak ve bu alanda uzman haline gelmek tavsiye edilmektedir.

Bankacılık Kariyerinde Kariyer Basamakları

Bankacılıkta kariyeri basamakları, şubelere ve genel müdürlüklere göre değişiklik göstermektedir. Bu konu üzerinde bilgi sahibi olmak isteyen bankacılık sektörü adayları için; şubelerdeki bankacılıkta kariyer basamakları, gişe personellerinden başlayarak, Satış ve Müşteri Temsilcileri, Servis Yetkilileri, Uzman ve Uzman Yardımcıları ile Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılarıdır.

Genel müdürlüklerdeki banka kariyeri ise, bahsi geçen birimler arasındaki geçişler ile gerçekleştirilmektedir. Buna göre KOBİ Bankacılığı biriminde faaliyet göstermekte olan bir banka çalışanı, belirli şartlar çerçevesinde Ticari Bankacılık birimine geçiş yapabilmektedir. Bu sayede banka kariyeri adına basamakları tırmanabilmek mümkündür.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.