Ana SayfaKariyerBanka Pozisyonları ve Bu Pozisyonlarda Çalışanların Maaşları

Banka Pozisyonları ve Bu Pozisyonlarda Çalışanların Maaşları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzün en popüler meslek alanlarından biri de bankacılıktır. Bankacılık alanında kariyer yapmayı hedefleyen bireyler, genellikle banka pozisyonları ve bu pozisyonlarda çalışanların maaşları hakkında araştırma yapmaktadır. Banka pozisyonları ve bu pozisyonlarda çalışanların maaşları bazen bazı bankalarda değişiklik gösterirken, ayrıca departmanlara göre de değişmektedir.

Banka Departmanları Nelerdir?

Bankalar her ne kadar yalnızca şubelerden ibaret görünse de pek çok departman ile faaliyet göstermektedir. Güvenlik departmanı, kredilendirme departmanı, istihbarat departmanı, operasyon departmanı ve yönetici departmanı, bankaların faaliyetlerini yürütmekte olduğu departmanlardır.

Her bir departmanda farklı çalışmalar yürütülürken, güvenlik departmanında; müşterilerin kredi kartlarından kimlik bilgilerine varana kadar her türlü bilgileri güvence altında tutulmaktadır. Kredilendirme departmanında; kredi başvurusunda bulunan tüketicilerin başvurusunun onaylanması ya da ne kadar kredi kullanabileceği bu departman ile alakalıdır. Bankalar başvuruyu bu departmana iletmektedir. İstihbarat departmanı; emekli polis ya da güvenlik güçlerinin çalışmakta olduğu bu departmanda terör örgütü, dolandırıcılık gibi ismi çeşitli yasa dışı olaylara karışan müşteriler bu departman ile mercek altına alınmaktadır. Operasyon departmanı; şubelerde yer alan bu bölümde çek, senet, kiralık kasa, kıymetli evrak gibi işlemler ve kurumsal şubelerdeki para transferleri bu birim tarafından yapılır. Yönetici departmanında ise; bankada uzun yıllar çalışıp kariyer hedefini tamamlamış olan kişiler yönetici biriminde görev almaktadır.

Bankacılık Kariyerinde Yükselmek

Kariyer planlama doğrultusunda bir bankaya en alt seviyeden giriş yapan bir birey gişe personeli olarak çalışmaktadır. Kurum işi gerçekleştirilen banka sınavları ve banka mülakat sorularını başarılı bir şekilde tamamlamak ile kariyerini yükseltebilme imkanına sahip olan bu kişiler, gişe görevlisinden sonra müşteri temsilcisi ya da satış danışmanı olunabilmektedir. Bunun ile beraber kariyer yükseltilebilecek olan pozisyonlar ise sırası ile Servis Yetkilisi Yardımcısı – Servis Yetkilisi, Uzman Yardımcısı – Uzman, Müfettiş Yardımcısı – Müfettiştir.

Bankacılık Sektöründe Pozisyona Göre Ortalama Çalışan Maaşları

Banka sınavlarına girerek bu sektörde çalışmaya başlayan memurlar, çalıştıkları departmana göre maaş almaktadır. Örneğin; bir gişe görevlisinin maaşı bin 800 ile 2 bin 700 TL arasında değişirken, gişe asistanının maaşı bin 900 ile 2 bin 900 arasındadır. Banka müşteri temsilcileri 2 bin ile 3 bin 500 TL arası maaş alırken, müfettiş maaşlar ise 3 bin ile 7 bin arasında değişmektedir. Ayrıca şube müdürleri 8 bin ile 18 bin TL arasında, genel müdürler ise 50 bin ile 100 bin TL arasında maaş almaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.