Ana SayfaGündemTüketici Kredilerine Vade Sınırlaması! Artık 48 Ay Vade Olmayacak!

Tüketici Kredilerine Vade Sınırlaması! Artık 48 Ay Vade Olmayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK tarafından tüketici kredilerinin vade süreleri ve yapılandırmalarına ilişkin düzenleme getirildi. Artık bazı kredi kullanımları hariç tutulmak üzere tüketici kredilerinin maksimum vade süresi 36 ay olacak. Taşıt kredilerinde teminat gösterenler 48 ay vadeli kredi alabilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartı taksitlendirme ve yapılandırma, kredi vadeleri ve yapılandırmalarının maksimum limitlerine sınırlama getirildi. Artık tüketici kredileri 48 ay vadeli alınamazken, kredi kartı taksitlendirmeleri ise 12 aydan uzun olmayacak.

BDDK tarafından kredilerin vade sürelerinde sınırlana getirildi. Bu kapsamda da tüketici kredilerinin en uzun vade süresi artık 36 ay olacak. Ancak buna bazı kredi türleri dahil olmayacak. Onlar ise şu şekilde;

  • Konut edinmeleri için kullanılan krediler,
  • Konut Tadilatları için kullanılan krediler,
  • Konutların finansal kiralama yoluyla kiralanması,
  • Diğer gayrimenkul amaçlı olan krediler,
  • Eğitim ve öğretim ücretleri için kullandırılan krediler 36 ay sınırlamasından hariç tutulacak. Geriye kalan tüm tüketici kredilerinin maksimum vade süresi ise 36 ay olacak.

Taşıt kredilerinin vade süresi en fazla 36 ay olacak. Taşıt kredilerinin teminatlı kullanılması halinde vade süresi 48 ay olabilecek.

Tablet, bilgisayar ve cep telefonu için kullandırılan kredilerin vade süreleri ise 6 aydan fazla olmayacak. Kredi yapılandırmaları için uygulanacak olan vade süreleri de aynı şekilde olacak.

BDDK tarafından yayımlanan maddenin yürürlüğe girmesinden öne kullandırılan ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri borçlu tarafından 1 sene içerisinde talep edilmesi halinde 48 ay vadeli kredi yapılandırması yapılabilecek. Ancak kredi yeniden yapılandırma kapsamında borçlu kişilere ek kredi kullandırılırsa bunun vadesi en fazla 36 ay olacak. Yönetmelik ise 1 Eylül 2018’de resmi olarak yürürlüğe girecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.