Ana SayfaEkonomiİşsizlik Maaşı Hesaplaması Yaparken Bunları Gözden Kaçırmayın!

İşsizlik Maaşı Hesaplaması Yaparken Bunları Gözden Kaçırmayın!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2019 İşsizlik maaşı, çeşitli nedenlerde dolayı işinden ayrılan ya da çıkarılan kişiler için belli bir süre geçimini sağlaması adına ödenen bir maaştır. Devlet tarafından sunulan bu haktan faydalanabilmesi için bazı işsizlik maaşı şartları mevcuttur. Bu şartlar yerine getirildiğinde işinden ayrılmış olan kişiler 180 ile 300 gün arasında işsizlik maaşı alabilmektedir. İşsizlik Maaşı hesaplama, kimler alabilir ve diğer detaylar için…

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır, Kimler Alabilir?

2019 işsizlik maaşı, ancak gerekli şartlara haiz olan kişiler tarafından alınabilmektedir. İlgili Kanun ile belirtilene göre, bu haktan faydalanacak olan işsizin

  • Çalışmaya isteği,
  • Yeteneği,
  • Sağlığı ve yeterliliği olmasına rağmen, kendi talebi ve hatasının dışında işini kaybetmiş olması gerekmektedir.

Bunun ile beraber işsizin son 120 gün içerisinde sigorta primini ödeyerek devamlı olarak çalışmış olması şartı ile son 3 sene içerisinde minimum 600 günlük süre ile işsizlik sigortası ödemiş olması gerekmektedir. Ancak bu şartlara haiz olan işsizler, işten çıkarıldığı tarih itibari ile 30 gün içerisinde ilgili kuruma başvuruda bulunarak işsizlik maaşından faydalanabilmektedir.

İşsizlik maaşını alabilmek için işsiz kalan kişinin bölgesinde bulunan İŞKUR’a müracaat etmesi, İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden form doldurması ya da e-devlet üzerinden başvuru yapması gerekmektedir.

2019 İşsizlik Maaşı Hesaplaması

Belirtilen nedenlerden ötürü işten çıkmak ya da çıkarılmak durumunda kalan bireyler, yeni bir iş bulana kadar geçimini sağlayabilmek amacıyla işsizlik maaşı başvurusunda bulunmayı düşündüğünde, ne kadar maaş alacağını merak edebilmekte ve işsizlik maaşı hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. İşsizlik maaşı hesaplaması, kişinin almış olduğu brüt maaşın yüzde 40’ı kadar olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. 2019 İşsizlik maaşı hesaplama işlemine göre kişinin maaşı ne kadar fazla olursa olsun, alacak olduğu işsizlik maaşı, brüt maaşın yüzde 80’ini geçmemektedir.

İşsizlik Maaşı Sorgulama           

İşsizlik maaşı sorgulama işlemi, yalnızca tek bir kanal aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. İşsizlik maaşı alabilmek üzere başvuruda bulunan bir kişi, başvurusunun nasıl sonuçlandığını, sonuçlanıp sonuçlanmadığını ya da ne kadar daha işsizlik maaşı alacağını bu sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilmektedir. Bu sorgulama işlemini e-devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirebilmek mümkündür. Bunun için kişinin T. C. Kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapması ve SGK’nın sayfasından işsizlik maaşını sorgulaması gerekmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.