Ana SayfaBankacılıkTEB ATM Para Çekme ve Yatırma Limiti

TEB ATM Para Çekme ve Yatırma Limiti

2022 TEB ATM para yatırma limiti ve para çekme limiti, banka tarafından müşterilerine özel olarak hesaplarını koruma altına alma maksadı ile uygulanan bir tedbir olarak bilinmektedir. Peki TEB ATM para çekme limiti ve para yatırma limiti ne kadar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TEB, Türkiye’de vermiş olduğu bankacılık ürün ve hizmetleri ile ön plana çıkan bir bankalardan biridir. Geçmişten bugüne, ülke genelinde yüzlerce şubesi üzerinden tüketicilere sunmuş olduğu finansal hizmetleri ile bilinen banka, zaman içerisinde bu hizmetlerini en yakın TEB ATM, internet bankacılığı, mobil şube ve Müşteri Hizmetleri gibi çeşitli kanallar üzerinden vermeye başlamıştır. Öte yandan müşterilerinin şubelerde beklemesine gerek olmadan ATM’ler üzerinden para çekme – yatırma işlemleri gerçekleştirmelerine olanak sağlayan banka, TEB ATM para yatırma limiti ve TEB ATM para çekme limiti koyarak, müşterilerinin hesaplarını güvende tutmaya çalışmaktadır.

2022 TEB ATM Para Çekme Limiti

2022 TEB ATM para yatırma limiti, Türkiye Ekonomi Bankası tarafından müşterilerine özel olarak hesaplarını koruma altına alma maksadı ile uygulanan bir tedbir olarak bilinmektedir. Alınan bu tedbir sayesinde banka müşterileri ATM’ler üzerinden bir gün içerisinde belli bir miktarda para çekebilmekte ve hesabında geriye kalan para olası bir dolandırıcılık durumuna karşı güvence altında tutulmaktadır.

Bu doğrultuda banka tarafından uygulanan TEB günlük para çekme limiti 5 bin TL kadardır. Bahsi geçen bu limit yurt içi ATM’leri için geçerli olurken, bu limitin üzerinde gerçekleştirilen tüm para çekme işlemlerinden belli bir miktar ücret talep edilmektedir. Ayrıca zaruri ihtiyaçlar ve istisnai durumlar halinde banka müşterileri müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek bu limiti 6 bin TL’ye kadar artırabilmektedir.

Yurtdışı ATM’leri için uygulanan günlük para çekme limitiyse 6 bin TL olarak bilinmektedir.

TEB ATM Para Yatırma Limiti

TEB ATM para yatırma limiti, para çekme limitinde olduğu üzere müşterilerin güvenliği için uygulanmaktadır. Müşteriler için uygulanan bu TEB günlük para yatırma limiti kartlı + kartsız yatırma için 74 bin 990 TL kadardır. Bunun dışında;

  • Kredi kartı ödeme işlemleri için yatırılan paralar adına uygulanan limit 19 bin 990 TL,
  • Para yatırma ve kredi kartı ödeme işlem başına koyulan limit ise 6 bin TL kadardır.

TEB ATM İşlem Ücretleri

TEB ATM en yakın cihazlar üzerinden gerçekleştirilen bazı işlemlerden belli oranlarda komisyon alınmak ya da ücret kesintisi yapılmaktadır. Örneğin;

  • Limit üzerinde gerçekleştirilen para çekme işlemleri için 5 TL,
  • Kartsız olarak hesaba yatırılan paralardan 8 TL,
  • Kartsız olarak başkasının hesabına yatırılan paralardan 6 TL,
  • ATM’den şans oyunları ödemelerinde 1 TL ve bunun gibi çeşitli işlemler için çeşitli ücretler talep edilmektedir.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.