Ana SayfaBankacılıkKırmızı Kalemliler Nasıl Kredi Çeker?

Kırmızı Kalemliler Nasıl Kredi Çeker?

Zamanında ödenmeme durumlarında bankadan kırmızı kalem yemeniz söz konusu olabilir. Sizlerin arasında da kırmızı kalem yiyenleriniz olabilir. Peki Kırmızı Kalemliler Nasıl Kredi Çeker? Detaylar Bankkaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kırmızı Kalemliler Nasıl Kredi Çeker?

Günümüzde birçok kişi nakit sıkıntılarını karşılamak ve rahat ödeme yapabilmek için, bankaların sunduğu bazı hizmetlerden yararlanmaktadır. Bunlar bankaların bireylere sunduğu kredi imkanları veya kredi kartları gibi geri ödemeli hizmetlerdir. Sunulan bu hizmetlerin belirli bir geri ödeme tarihi ve süresi vardır. Bu banka ile sizin yaptığınız hizmet anlaşmasına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu geri ödemelerinizi zamanında yapmaz veya hiç ödemezseniz çeşitli yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Zamanında ödenmeme durumlarında bankadan kırmızı kalem yemeniz söz konusu olabilir. Sizlerin arasında da kırmızı kalem yiyenleriniz olabilir. Kırmızı kalem nedir? Kırmızı kalemliler nasıl kredi çeker? Bunların aklınızdaki sorular olduğunu tahmin edebiliyoruz.

Kırmızı Kalem Nedir?

Kırmızı kalem yemek her ne kadar tuhaf bir tabir olsa da, bankalara taahhüt ettiğiniz süre zarfında borcunuzu ödemezseniz karşılaşacağınız bir durum. Bankalar borcunu ödemeyen müşterileri bir nevi kara listeye alarak takipte tutmaktadırlar. Bankaların kırmızı kalemli müşterileri, kırmızı kalem yedikleri bankadan herhangi bir işlem gerçekleştirememektedir. Aynı şekilde diğer bankaların da göz hapsinde olup, onlarda da aynı sıkıntıyı yaşamanız mümkündür. Bu durumda diğer bankalardan da kredi çekmeniz mümkün olmayacaktır. Çünkü kırmızı kalem yiyen kişiye kredi veren banka yoktur. Ama sizin ihtiyaçlarınız var ve kırmızı kalem yediğiniz halde kredi çekmeniz gerekiyor. Kırmızı kalemliler nasıl kredi çeker merak ediyorsunuz.

Kırmızı kalem yiyenler, bir nevi kara listede gibi demiştik. Öyle ki kırmızı kalemliler sadece mevduat hesaplarını kullanabilmektedirler. Bankalar, kişinin 5 yıl boyunca kendileriyle iletişime geçmesine izin vermez. Ödenmemiş borçlarınız yüzünden icraalık olmak, mahkemelik olmak ve takibe düşmek her yönden problem teşkil etmektedir. Bankalarla çalışmanız kati suretle engellenir. Bu tarz yaptırımlarla karşılaşmamak adına borçlarınızın zamanında ödenmesi gerekir. Kırmızı kalem yiyen kişi kara listeye alınan kişi gibi 5 yıl boyunca nasıl banka imkanlarından yararlanamıyorsa, kırmızı kalem yiyen kişi de 5 yıl boyunca bankanın sunduğu fırsatlardan ve imkanlardan yararlanamaz. Kredi kartı, kredi ve hesap açma gibi işlemler kırmızı kalem yiyen kişilerce yapılamamaktadır.

Borcunuzun zamanında ödenmemesi durumunda ise banka belirli bir sürenin sonunda (90 gün belirlenmiştir.) ödeme yapmayacağınızı düşünüp çeşitli yaptırımlarda bulunacaklardır. Siz verilen süre içerisinde borcunuzun tamamının ödenmesi istenecektir. Zaten bu noktada kırmızı kalemden kurtulamazsınız.

Son zamanlarda ise kırmızı kalem yiyenlerin sayısının artması nedeniyle, bankalar kredi verecek müşteri bulmakta bir hayli zorlanmaktadır. Kötü bir geçmişe sahip oldukları müşterilerin, kötü sicilleri sonrasında bankaya borçlarını tamamen kapatması durumunda bazı bankalardan kredi alması bir nebze mümkündür. Yine de bu tamamen sizin bankayla kurduğunuz iyi ilişkilere göre belirlenmektedir. Banka bunu sadece belirli müşterileri için yapmaktadır.

Bunun için her banka için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Eğer teminat gösterirseniz, bankalar gösterilen teminata dayanarak size bu konuda daha iyimser bir tutum izleyebilir. Böylece banka gözünde daha iyi bir izlenim bırakırsınız. Bütün bunların sonucunda kırmızı kalemlilerin kredi alabilmesi bankaların insafına kalmış bir durumdur.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.