Ana SayfaBankacılıkAsgari Ücretli Kredi Çekebilir Mi?

Asgari Ücretli Kredi Çekebilir Mi?

Ülkemizde asgari ücretle çalışan ya da maaşı resmi olarak asgari ücret görünen çok önemli bir kesim vardır. Bu nedenle sıklıkla asgari ücretli kredi çekebilir mi tarzında sorular gündeme gelmektedir. Tüm detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Nakit paraya ihtiyacı olan ve bu ihtiyacı karşılayamayan kişiler bankalardan kredi çekmektedir. Ülkemizde asgari ücretle çalışan ya da maaşı resmi olarak asgari ücret görünen çok önemli bir kesim vardır. Bu nedenle sıklıkla asgari ücretli kredi çekebilir mi tarzında sorular gündeme gelmektedir.

Asgari Ücretli Nasıl Kredi Çekebilir?

Asgari ücretli kredi çekebilir mi sorusunun en kısa yanıtı elbette çekebilirdir. Ancak bunun için belirli şartlar bulunmaktadır. Tıpkı diğer kredilerde olduğu gibi bu kredide de maaş bordrosu talep edilmektedir. Banka tarafından istenen diğer tüm belgeler yerine getirildikten sonra kredi talebi alınmakta ve sonuç bir süre sonra başvuran kişiye bildirilmektedir.

Asgari ücretle çalışan ancak maaşında kesinti olan, kredi notu düşük olan kişiler ya da kredi kartı ekstresi ödemede sorun yaşayan kişilerin talepleri genellikle reddedilmektedir. Bu nedenle sadece maaşın miktarının değil diğer unsurların da önemli olduğu gerçeği göz ardı edilmemeli ve dikkat edilmelidir.

Asgari Ücretli Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Ülkemizde asgari ücretli kredi çekebilir mi sorusuna cevap bulunduktan sonra genellikle ne kadar kredi çekilebileceği sorulmaktadır. Bu konu bankalar arasında farklılık göstermektedir. Yine de bankaların geneli, aylık ödemesi maaşın %40 ya da en fazla %50’sini geçmeyecek şekilde krediyi onaylamaktadır.

Çekilebilen kredi miktarında vadenin de önemi büyüktür. Yani taksit arttıkça faiz oranı da artmakta ancak çekilebilecek kredi miktarı da artış göstermektedir. Bu nedenle başvuracağınız ihtiyaç kredisinin vade oranına da dikkat etmeniz gerekmektedir.

Diğer tüm çalışanlar gibi asgari ücretle çalışan kişiler de bankalara kredi konusunda başvuruda bulunabilir. Bu başvuruda miktar hesabı yaparken sadece maaşın değil diğer tüm etkenlerin önemli olduğu gerçeği de göz ardı edilmemelidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.