Ana SayfaGündemVakıfbank Dijital Alanda Aktifleşme Sağlayabildi!

Vakıfbank Dijital Alanda Aktifleşme Sağlayabildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, bankanın dijital alanda gelişimlerine yönelik yolculuğunda yaşadıklarını anlatarak ne kadar yol kat ettiklerini 20 günde 15 bin müşteri kazandıklarını belirterek ifade etti.

Şubeye Gitmeden Dijital Alanda Müşteri Olma Dönemi

Şubeye Gitmeden Dijital Alanda Müşteri Olma Dönemi
Şubeye Gitmeden Dijital Alanda Müşteri Olma Dönemi

Pandemi sürecinde dijital alanda gösterilmesi gereken aktiflik oranları her geçen daha da artmaya başladı. 2020’de 2.4 milyon yeni dijital müşterinin ardından 2021’in ilk 4 ayında 400 bin civarında yeni müşteri katılım sağladı. 9.5 milyon müşteriye dijital kanallardan hizmet verilmeye devam edilirken BDDK ve MASAK’ın düzenlemelerinden sonra 1 Mayıs’ta yürürlüğe girdi.

Müşterilerin Profili Nasıl?

Öğrenciler, doktorlar, mimarlar, işçiler, emekliler gibi her kesimden müşteriler bulunmaktadır. Yaklaşık olarak müşteriler, yüzde 50’si 30 yaş ve altındaki gruptan ve 65 yaş ve üzerinde olan müşterilerimiz de yüzde 5 civarında belirlenmiştir.

Nasıl Uzaktan Müşteri Olunuyor?

Nasıl Uzaktan Müşteri Olunuyor?
Nasıl Uzaktan Müşteri Olunuyor?

Akıllı telefon ve TC. kimlik kartlarına sahip olunarak telefona Vakıfbank mobil bankacılık uygulamasının indirilmesi gerekmektedir. Bilgilerin okutulmasının ardından mobil bankacılık çağrı merkezi kısa bir görüşme ile güvenlik kriterlerini yerine getirmenin ardından 10 dakika içinde Vakıfbank müşterisi olunabilmektedir. Evden çıkmadan nakit para gereksinimi haricinde diğer tüm ihtiyaçlar karşılanabilmektedir. Ayrıca mobil bank üzerinden de QR kod ile alışveriş imkanı sağlanabilmektedir. NFC özelliğiyle temassız mobil bankacılıkta alışverişlerini gerçekleştirebiliyorlar.

2011’den başlayarak inovasyon ve dönüşüm süreçleri başlanılarak gelinen bu noktada çekirdek yazılımının da hazırlanmasıyla alt yapı hizmetleri oluşturuldu. Anlık Para Transferi (FAST) sistemiyle 7/24 1.000 TL’ye kadar para transferi yapılarak Kolay Adres Sistemi’ni (KOLAS) da devreye alındı.  Ar-Ge alanında inovasyon ekibinde 60 kişi çalıştırılıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.