Ana SayfaEkonomiTOKİ Konut Borçlarına Uygun Faizler Uygulanıyor

TOKİ Konut Borçlarına Uygun Faizler Uygulanıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TOKİ’nin indirim kampanyasıyla birlikte birçok TOKİ borçlusu, borçlarını rahat bir şekilde kapatarak, ödemelerini gerçekleştirebiliyordu. TOKİ konut borçlarını kapatmak isteyen ev ve işyeri sahipleriyse çeşitli bankalarla çalışarak borçlarını kredilendirme ve taksitlendirme imkanından faydalanıyordu.

TOKİ indirim kampanyası, %20’lik bir borç indirimiyle birlikte, Ziraat Bankası ve Halkbank gibi bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyordu.

2013 yılı sonuna kadar TOKİ projelerinden faydalanarak başlatılan indirimlere yönelik uygun faiz oranları uygulanıyor. Özellikle Ziraat Bankası yaptığı açıklamalarla birlikte, %0,80’den başlayan faiz oranları ön görüyor. TOKİ konutları için yapılan indirim kampanyasına katılım içinse ödemesi en geç 2013 yılında başlamış, kalan vadesi en az 12 ay olan ve günü geçmiş borçları bulunmayan kişiler faydalanabilecekti.

Konut ve işyeri satın alımları için borcunu kapatmak isteyenler TOKİ borcunu uygun faiz oranlarıyla kapatabiliyor.

Ziraat Bankası’nın faiz oranları 24 ay vade için %0,80, 48 aylık vadeler için %0,89, 60 aylık vadeler içinse %0,90’lık faiz oranları ve son olarak 120 ay vade için %0,95’lik faiz oranları içermektedir. Uygulamanın bu yöndeki seyriyle birlikte ortalama 100 bin TL’lik bir borç için konut sahibinin kazancı 20 binlik bir tutar olabiliyor.

Halkbank’ın sağladığı TOKİ  borcuna konut indirimi için de yine benzer veriler sağlanmaktadır. Halkbank’ın konut kredisi için uyguladığı faiz oranları da yine %0,80’dan başlayan oranlar içermektedir.

Borcunu erken kapatmak isteyen bireyler iki bankadan istediğiyle borcunu kapatma imkanına sahip.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.