Ana SayfaEkonomiÖrtü Altı Sebze Üretimine Başlandı

Örtü Altı Sebze Üretimine Başlandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Antalya’nın Gazipaşa isimli ilçesinde örtü altı sebze sezonu açıldı. Örtü altı yaş meyve ve sebze üretiminin 28 bin dekar alanında yapılacağı bildirildi. Geçen yıl bu bölgede 350 bin ton ürün elde edildiği belirtilirken bu yıl 400 bin ton ürün elde edilmesinin amaçlandığı ifade edildi. İlçede 1200 dekar muz, 6 bin 800 dekar çilek, 5 bin 210 dekar domates, 8 bin 750 dekar salatalık ve 6 bin 040 dekar alanında da biber, patlıcak gibi bitkilerin yetiştirildiği açıklandı. Geçtiğimiz yıl 350 bin ton olan üretimde bu yıl 400 bin ton hedefleniyor.

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Gazipaşa’da örtü altı yaş meyve ve sebze üretiminin başladığını vurgulayarak salatalık ve patlıcan gibi sebzelerin hallere gelmeye başladığını ifade etti. Ziraat odası olarak üreticileri desteklerini belirten Çelik fiyatların istikrarını koruması için çaba gösterdiklerini ifade etti. Salatalığın 1.70 liradan, patlıcanın ise 1.50 liradan alıcı bulduğunu dile getiren Çelik fiyatların böyle devam etmesini umduklarını da sözlerine ekledi.

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, geçen yıl örtü altı yaş meyve ve sebze üretiminde kötü bir sezon geçirdiklerini bu yıl ise böyle bir olay yaşamamayı umut ettiklerini söyledi. 

Rusya’ya İhracat

Gazipaşa Hal ve Komisyoncular Dernek Başkanı Hamdi Fidan ise sezona iyi bir giriş yaptıklarını belirterek bunun böyle devam etmesini hedeflediklerini ifade etti. Fidan Rusya ile yapılacak alışverişte önceki yıllara göre bir iyileşme olduğunu ama  gümrük kapılanın hala kapalı olduğunu sözlerine ekledi. Bu ay ortasına doğru gümrük kapılarının açıldığını belirten Fidan ihracat için Rusya’nın tercih edildiğini dile getirdi. Gümrük kapılarının açılması ile üreticinin de rahatlayacığını belirten Gazipaşa Hal ve Komisyoncular Dernek Başkanı Hamdi Fidan üretime de bu yıl daha çok özen gösterdiklerini açıkladı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.