Ana SayfaKredilerKırsal Kalkınmaya Destek Kredisi Şekerbank'ta

Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi Şekerbank’ta

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

    Son yıllarda devlet ve hükümet politikası olarak geliştirilen “kırsal kalkınmayı destekleme” projelerine bankalar da kayıtsız kalmadı. Şekerbank geliştirdiği “Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi ” ile üreticilerin yanında olmaya karar verdi.

    Bu alanda kırsalda faaliyet gösteren çiftçi, besici, meyve yetiştiricileri gibi iş kollarına devlet tarafından hibeler sağlanmaktadır. Bu hibelerin yeterli gelmediği alanda finansman zorluğu çeken yerel üreticiler çözüm sıkıntısı çekmektedir. Bu sıkıntıya çare olmak adına üreticiye kredi desteği sağlamak isteyen Şekerbank “Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi” duyurdu.

    10 Yıla Varan Vadelerde Geri Ödeme

    Kampanya kapsamında çiftçilere 100.000 Türk Lirasına kadar kredi desteği sağlanabilecek. 10 yıla varan vadelerle “Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi” geri ödemeleri yapılabilecek. Alınan kredi miktarı ve geri ödeme vade süresine bağlı olarak çiftçinin karşılaşacağı faiz oranı farklılık gösterecektir. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Fonları (IPARD) kapsamında çiftçilerin yatırım projeleri %60’a varan hibelerle devlet tarafından destekleniyor.  Bu hibenin yeterli olmadığı projeler için kalan finansman eksiği Şekerbank’tan sağlanabilir.

    Hibe almaya hak kazanan proje ve yatırımlar için 10 yıla varan vadede “Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi” kullanılabilir. Ayrıca hibe kapsamına girmeyen tüm projeli yatırımlara ait kredi talepleri de banka tarafından değerlendirmeye alınmaktadır.

    100.000 Türk Lirası için 5 yıl vadeye kadar öngörülen faiz oranı yüzde 1,16. Vade süresi 60 ay ile 120 ay aralığında olursa uygulanacak faiz oranı 1,20’ye çıkmaktadır. Yerel üreticiler Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi ile hayvancılıktan meyveciliğe modern tesislere sahip olabilirken; bu durum ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

    Kredi İçin Gerekli Belgeler

    “Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi”  kullandırımı sırasında Şekerbank tarafından müşteriden çeşitli belgeler talep edilmektedir. İş planı, başvuru formu, proje fizibilitesi, fiyat teklifleri/ proforma faturalar, ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi), gerçek kişilerde kimlik bilgileri, tüzel kişilerde firma bilgilerini içeren belgeler banka tarafından istenecektir.

    Orhan Babaeski
    Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
    Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

    Merak ettiklerini sormak için:

    Yorum alanını doldurun.
    Lütfen adınızı buraya yazın

    Aramıza Katılın

    48,216BeğenenlerBeğen
    11,397TakipçilerTakip Et
    63TakipçilerTakip Et
    2,246TakipçilerTakip Et
    0AboneAbone Ol

    Denizbank Staj Başvuruları Başladı

    Denizbank staj başvuruları başladı. Denizbank'ın öğrenciler için düzenlediği ve banka iş ilanları kapsamında yayımladığı...

    Albaraka Türk, ATM Ağını Genişletiyor!

    Albaraka Türk, Yapı Kredi Bankası ile beraber yürüttüğü çalışmalar kapsamında ATM ağını genişletmeye devam...

    Q Yatırım Bankası ve Fimple Arasında Yeni Ortaklık!

    Q Yatırım Bankası, bankacılık altyapısı açısından tümü API’den meydana gelen bulut tabanlı özel bir...

    Seçim Belirsizliği Kredi Faizlerini Vurdu!

    Merkez bankası tarafından uygulanan önlemlere ve eleştiri konusu olan düşük faiz politikasına karşın bankaların...

    Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

    Türkiye’deki milyonlarca emekli için zamlı emekli maaşının ne zaman yatacağı önemli bir soru işareti...

    Odeabank 11 Şehir için Genç Yetenekler Arıyor!

    Türk bankacılık sektöründe büyümek ve tüm bankacılık hizmetlerinde ilk akla gelen banka olmak için sürekli çalışmalarda bulunan Odeabank, kadrosunu da gün geçtikçe büyütüyor. Odeabank, Gişe Yetkilisi alımları yapacak.