Ana SayfaKredilerKırsal Kalkınmaya Destek Kredisi Şekerbank'ta

Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi Şekerbank’ta

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son yıllarda devlet ve hükümet politikası olarak geliştirilen “kırsal kalkınmayı destekleme” projelerine bankalar da kayıtsız kalmadı. Şekerbank geliştirdiği “Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi ” ile üreticilerin yanında olmaya karar verdi.

Bu alanda kırsalda faaliyet gösteren çiftçi, besici, meyve yetiştiricileri gibi iş kollarına devlet tarafından hibeler sağlanmaktadır. Bu hibelerin yeterli gelmediği alanda finansman zorluğu çeken yerel üreticiler çözüm sıkıntısı çekmektedir. Bu sıkıntıya çare olmak adına üreticiye kredi desteği sağlamak isteyen Şekerbank “Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi” duyurdu.

10 Yıla Varan Vadelerde Geri Ödeme

Kampanya kapsamında çiftçilere 100.000 Türk Lirasına kadar kredi desteği sağlanabilecek. 10 yıla varan vadelerle “Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi” geri ödemeleri yapılabilecek. Alınan kredi miktarı ve geri ödeme vade süresine bağlı olarak çiftçinin karşılaşacağı faiz oranı farklılık gösterecektir. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Fonları (IPARD) kapsamında çiftçilerin yatırım projeleri %60’a varan hibelerle devlet tarafından destekleniyor.  Bu hibenin yeterli olmadığı projeler için kalan finansman eksiği Şekerbank’tan sağlanabilir.

Hibe almaya hak kazanan proje ve yatırımlar için 10 yıla varan vadede “Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi” kullanılabilir. Ayrıca hibe kapsamına girmeyen tüm projeli yatırımlara ait kredi talepleri de banka tarafından değerlendirmeye alınmaktadır.

100.000 Türk Lirası için 5 yıl vadeye kadar öngörülen faiz oranı yüzde 1,16. Vade süresi 60 ay ile 120 ay aralığında olursa uygulanacak faiz oranı 1,20’ye çıkmaktadır. Yerel üreticiler Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi ile hayvancılıktan meyveciliğe modern tesislere sahip olabilirken; bu durum ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

Kredi İçin Gerekli Belgeler

“Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi”  kullandırımı sırasında Şekerbank tarafından müşteriden çeşitli belgeler talep edilmektedir. İş planı, başvuru formu, proje fizibilitesi, fiyat teklifleri/ proforma faturalar, ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi), gerçek kişilerde kimlik bilgileri, tüzel kişilerde firma bilgilerini içeren belgeler banka tarafından istenecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.