Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin Kredi Kartı Borcu Arttı

Türkiye’nin Kredi Kartı Borcu Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kişi Başına Düşen Kredi Kartı Borcu 2015 Yılına Göre Arttı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko kredi kartı borcu ve kredi kartı kullanımıyla ilgili açıklamalar yaptı. BKM Genel Müdürü Soner Canko’nun açıklamalarına göre 2016 Eylül ayı verilerinde Türkiye’nin Eylül ayında 35,6 milyar TL bireysel kredi kartı harcaması yaptığı görülüyor. Türkiye’de bireysel kredi sahibi 22 milyon insan olduğu göz önüne alınırsa eylül ayında bireysel kredi kartıyla yapılan harcamaların kişi başına düşen miktar bin 616 TL oluyor.

BKM Genel Müdürü Canko’nun açıklamalarına göre 2016 Eylül ayında kişi başına düşen bireysel kredi kartı borcu geçmiş harcamaların taksit tutarlarıyla birlikte 3 bin 727 Türk Lirası olduğu görülüyor. 2015 yılı Eylül ayında kişi başına düşen bireysel kredi kartı borcu 3 bin 677 TL olduğunu göz önüne alarak 2016 yılında kredi kartı borcunun arttığını söyleyebiliriz. BKM Genel Müdürü Canko Türkiye’deki kredi kartı bakiyesinin 82 milyon TL olduğunu söylüyor ve 2016 yılında kredi kartı sahiplerinin 2015 yılına göre kredi kartı harcamalarının artmadığının 2016 yılında sisteme yeni insanların girdiğini ekliyor.

BKM Genel Müdürü Soner Canko kredi kartı borcunun yanında kredi kartı kullanımıyla ilgili verileri de açıkladı. Canko’nun açıkladığı verilere göre Türkiye’de 22 milyon kişi kredi kartı kullanırken 54,4 milyon da bireysel kredi kartı olduğu görülüyor. Bu bireyse kartların 4,9 milyonu sanal kart olduğunu söyleyen Canko Türkiye de kredi kartı sahiplerinin ortalama iki kredi kartı olduğunu da söylüyor.

Açıklanan verilerde Türkiye’de yetişkin nüfusun yüzde 40’nın kredi kartı kullandığı da gözlemlenirken bu verilere göre Türkiye’deki her 5 yetişkinden 2’sinin kredi kartı kullandığını söyleyebiliriz. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.