Ana SayfaEkonomiBakan Zeybekçi: İngiltere Avrupa Birliği’nden Çıktığı Gün Serbest Ticaret Ortağımız Olacak

Bakan Zeybekçi: İngiltere Avrupa Birliği’nden Çıktığı Gün Serbest Ticaret Ortağımız Olacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’den çok önemli açıklama geldi. Bakan Zeybekçi; Avrupa Birliği’nden kopuş aşamasında olan İngiltere’nin, birlikten ayrıldığı gün ticaret ortağımız olacağına vurgu yaptı.

Geçen baharda Avrupa Birliği ile yola devam edip etmeme konusunda referanduma giden İngiltere’de, sandıktan yola devam etmeme yönünde karar çıkmıştı. Bu karar neticesinde başlayan BREXİT (İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışı) süreci, İngiliz mahkemesinden çıkan karar ile kesildi. Şu anda meclis onayına sunulan söz konusu kararın onanması durumunda çıkış süreci kaldığı yerden devam edecek.

Bakan Zeybekçi: Avrupa Birliği ile Yolumuzu Ayırsak da Ticaret Yapabiliriz!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrıldığı gün, bu ülke ile serbest ticaret anlaşması imzalanacağını bildirdi.

Avrupa Birliği ile İngiltere’nin yollarını ayıracaklarını ön gördüklerini belirten Bakan Nihat Zeybekçi, bu durumun Türkiye’yi etkilemeyeceğinin altını çizdi. Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye bakışının da olumlu olmadığına vurgu yapan Bakan Zeybekçi; onların görüşlerine ve tavırlarına göre hareket etme mecburiyetimizin bulunmadığını ve Avrupa Birliği ile yollarımızı ayırmamız durumunda da birlik üyesi ülkeler ile ticaret yapmaya devam edebileceğimizin altını çizdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi dış ticaret de ihracat ve ithalat rakamlarımızın kahir ekseriyetinin Avrupa Birliği ülkeleri ile gerçekleşmesinin, Avrupa Birliği’ne bağımlı ya da güdümlü olduğumuz anlamına gelmediğine vurgu yaptı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.