Ana SayfaEkonomiTOKİ 500 Bin Konut Daha Yapacak!

TOKİ 500 Bin Konut Daha Yapacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bugüne kadar 750 bini aşkın konut yapan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) önümüzdeki 6 yıllık süreçte 500 bin konut daha yapacağı açıklandı. 2017 yılından, Cumhuriyetin 100. yılı olarak kutlanacak olan 2023 yılına kadar ki zaman diliminde kurum tarafından 500 bin yeni konut inşa edileceği belirtildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) 2013 ve 2014 yıllarına dair bilanço raporlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında geleceğe dair projelere de yer verildi. Bu projeler kapsamında önümüzdeki yıllarda 500 bin yeni konut inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunulacağı bildirildi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan Komisyonda Konuştu: “Suriyelilere Ev Vermedik!”

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda konuşan TOKİ Başkanı Ergün Turhan; 2015 yılı içerisinde kısa, orta ve uzun vadeli planlarını yaptıklarını, bu plan doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti.

2016- 2019 yılları arasında 250 bin konut inşa etmeyi planladıklarını ve bunu da projelendirdiklerini belirten Ergün Turan, 2016- 2023 yılları arasında ise 500 bin konut yapmayı hedeflediklerini vurguladı. 2016 yılı için belirlenen 60 bin konut yapım hedefinin 15 Temmuz hain darbe girişimi akabinde yukarı yönlü revize edildiğini belirten Başkan Turan, 2016 yılı için ön görülen 60 bin rakamının 64 bin olarak güncellendiğini vurguladı. Söz konusu rakamın 13 yıllık TOKİ ortalamalarının üzerinde olmasına rağmen, hali hazırda Kasım ayı itibari ile bu rakamın dahi geride bırakıldığının altını çizen Turan; yıl sonuna kadar aradaki 1,5 aylık zaman diliminde de konut yapımına devam edilerek bu yılın rekorla kapatılmasını amaçladıklarını belirtti.

Son olarak toplumda dolaşan Suriyelilere bedava ev verildiği konusuna da değinen Başkan Ergün Turan, böyle bir durumun asla olmadığını ve bu söylentilerin tamamen şehir efsanesinden ibaret olduğunun altını çizdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.