Ana SayfaEkonomiHamsi Fiyatları Tavan Yaptı!

Hamsi Fiyatları Tavan Yaptı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Haftalardır ucuz seyreden palamut fiyatları şu günlerde nispeten yükselmeye başladı. Hamsi ise bir türlü ucuzlamadı. Karadeniz’de beklenen düzeyde hamsi yakalanamadığı için, hamsinin fiyatları bir türlü düşmüyor. Buna bir de hava muhalefeti eklenince hamsinin fiyatları tavan yaptı.

Geride bıraktığımız haftada Karadeniz’de fırtına hakimdi. Bir hafta boyunca balıkçılar denize açılamadı. Bu nedenle tezgahlarda ürün kalmadı. Balıkçıların denize açılmaya başladığı bu günlerde ise yeterli miktarda balık yakalanamıyor. Bu durum da direkt tezgahlardaki balık fiyatlarını etkiliyor.

Palamut Bolsa Hamsi Genellikle Az Olur!

Palamudun bu sene çok bol olması hamsiyi de vurdu. Palamudun bol olduğu senelerde hamsi genellikle az olduğundan ürünün fiyatı tezgahlarda tavan yaptı. Bol olduğu dönemlerde kilosu 5 liraya kadar düşen hamsi, şu anda 15- 20 lira aralığında satılıyor.

Genellikle küçük hamisinin kilogram fiyatı 15 lira düzeyinde seyrederken, büyük hamsinin fiyatı yer yer 20 liraya kadar çıkıyor. Yükselen fiyatlar nedeniyle zaten az olan ürüne tüketicilerde rağbet göstermiyor. Bu durumdan tüketiciler olduğu kadar balıkçılar da muzdarip. Zira az olan ürünün de satılamaması balıkçıları zor durumda bırakıyor.

Mezgit, İstavrit ve Çinekop da Tavan Yaptı!

Balıkçı tezgahlarında sadece hamsi değil, mezgit, istavrit ve çinekop gibi balıklarda da zor bulunuyor. Söz konusu balıkların da avlanmasının kısıtlı düzeyde kalmasından dolayı fiyatları artmış durumda. Hamsiden ağzı yanan müşterilerin diğer balık çeşitlerine yönelmesi de pek mümkün görünmüyor. Zira geçtiğimiz hafta yaşanan kötü hava koşulları diğer balıkları da vurmuş durumda.

Balıkçıların kazanamamaktan, tüketicilerin ise balık yiyememekten şikayet ettikleri ortamda havaların düzelmesi ile balık piyasasının da nispeten toparlanması bekleniyor. 5 senede bir bolluk sezonu yaşayan ve bu sene o sezon olan palamut, uzun zamandır fiyat açısından alınabilecek en uygun balık konumunda olmayı sürdürüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.