Ana SayfaEkonomiIrak Anlaşmaya Yanaşmıyor, Petrolün Fiyatı Düşüyor!

Irak Anlaşmaya Yanaşmıyor, Petrolün Fiyatı Düşüyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC), 29 Eylül 2016 tarihinde Cezeyir’de gerçekleştirdiği toplantıda petrol fiyatının yükseltilebilmesi için petrol üretim düzeyinin kısıtlanmasına karar vermişti. Söz konusu anlaşma lafta kalırken, daha sonrasında OPEC ülkeleri arasındaki gerilim tırmandı.

OPEC üyesi ülkelerden olan İran’ın petrol üretimini günlük 300 bin varil artırma kararının almasının ardından, Suudi Arabistan da OPEC’i petrol üretimini 1 milyon varil daha artırmakla tehdit etmişti. Global çapta petrol üretimini maksimum 33 milyon varil seviyesinde tutmak isteyen OPEC ülkeleri bir anlaşmaya varamadılar. Zira Irak’ta IŞİD’e karşı giriştiği mücadeleyi öne sürerek “petrol üretim kısıtlaması” anlaşmasından kendisinin muaf tutulmasını istedi.

30 Kasım’daki Toplantıda da OPEC’in Anlaşmaya Varması Beklenmiyor!

OPEC üyesi ülkeler arasında meydana gelen ihtilaflar, birliğin 2 gün sonra Viyana’da yapacağı toplantıda giderilmeye çalışılacak. Ancak birliğe üye ülkelerden yapılan açıklamalar söz konusu ihtilaflara bir çözüm yolu bulunabilme ihtimalinin hayli güç olduğunu gözler önüne seriyor.

Öncelikle İran’ın tavrı OPEC ülkelerinde hayal kırıklığı yaratırken, bu duruma Suudi Arabistan’ın da restle karşılık vermesi umutları köreltti. Son olarak Irak’ın da anlaşmadan muaf tutulma isteği üye ülkeler tarafından kabul göreceğe benzemiyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yapılan açıklamada da petrol kısıtlaması anlaşmasının yapılabilmesinin çok zor olduğu ifade edilmişti.

OPEC ülkelerinin 30 Kasım’da Viyana’da yapacakları toplantı öncesi üye ülkelerden gelen negatif yönlü açıklamalar; petrol fiyatlarını da doğal olarak etkiliyor. Geçtiğimiz hafta varil başına 50 doları zorlayan brent petrolün fiyatı 47 dolara kadar sarkmış durumda. Çarşamba günü yapılacak toplantıdan olumsuz bir sonucun çıkması durumunda; petrol fiyatlarının daha da düşmesi beklenirken, üye ülkelerin anlaşmaya varması halinde ise petrolün varil fiyatının yükselebileceği tahmin ediliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.