Ana SayfaKOBİİstanbul Ticaret Odası’ndan Üyelerine Müjde: KOBİ’lere 150 Milyon Liralık Kredi Desteği!

İstanbul Ticaret Odası’ndan Üyelerine Müjde: KOBİ’lere 150 Milyon Liralık Kredi Desteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Ticaret Odası, kendi üyesi olan ticaret erbabına 150 milyon Türk Lirası tutarında kredi sağlanacağını duyurdu. 150 milyon liralık kredinin yarısı Ziraat Bankası aracılığı ile, diğer yarısı ise Denizbank aracılığı ile KOBİ’lere aktarılacak.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar bahse konu kredi hakkında yaptığı açıklamada; “KOBİ’lere Nefes Kredisi” kapsamında sunulacak kredinin, KOBİ’lere can suyu olmasını istediklerini belirtti. İTO’nun her zaman üyelerinin ve esnafın arkasında olduğunu vurgulayan Başkan Çağlar, söz konusu kredinin ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf için önemli bir kaynak olacağını düşündüklerini belirtti.

Krediye Nasıl Başvurulacak, Şartlar Nelerdir?

İstanbul Ticaret Odası kendisine üye şirketlerin bu krediden maksimum 150 bin Türk Lirası’na kadar yararlanabileceğini duyurdu. “KOBİ’lere Nefes Kredisi’ne” başvuru yapmak isteyen esnaf; İTO’dan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren Faaliyet Belgesi edinmek durumunda. Bahse konu belgenin temin edilmesinin akabinde; Ziraat Bankası ve Denizbank şubeleri ile şahsen görüşülmesi ve bankanın talep ettiği belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Başvurular gelecek haftadan itibaren (12 Aralık 2016) başlayacak.

KOBİ’lere Nefes Kredisi’nden; mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler, emlakçılar, döviz büroları, kooperatifler, faktoring firmaları ve eczaneler yararlanamayacak. Kredinin geri ödeme vadesi sabit 12 ay olarak tayin edilmiştir. Bu sürenin uzatılması yahut kısaltılması mümkün değildir. Esnafın kullanabileceği azami kredi limiti İstanbul özelinde 150 bin Türk Lirası olarak tayin edildiği için bu meblağın üzerinde kredi talebinde bulunulamamaktadır.

KOBİ’ler için özel bir çalışmayla hayata geçirilen bu krediden faiz oranları da normal ticari kredilere göre çok uygun. Normalde yıllık yüzde 17- 18 faiz oranından kredi kullanan esnaf, bu kredi kapsamında yıllık yüzde 9,90 faiz oranından likidite edinebilecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.