Ana SayfaSigortaGSS Borcu Sildirmek İçin Son Başvuru Tarihi 2 Ocak!

GSS Borcu Sildirmek İçin Son Başvuru Tarihi 2 Ocak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Önceden gelir testi yaptırmamış olan vatandaşlar, 2 Ocak tarihine kadar gelir testi yaptırarak GSS prim borçlarını sildirebilirler. Gelir tespitine göre hanedeki kişi başına düşen gelir asgari maaşın 1/3’ünden az olan vatandaşların GSS prim borçları silinecek.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını yapılandırmak için yürütülen hazırlıklar bitti. Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış olan vatandaşlar için GSS prim affı çıkarıldı. GSS prim borcu olan vatandaşlar bu aftan yararlanarak borçlarını sildirebilecekler. 2012’de yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası uygulamasına göre çalışmayan ve başka bir çalışan veya emeklinin sigortasından faydalanmayan vatandaşlara gelir testi yaptırma zorunluluğu getirilmişti.

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış olan vatandaşlara 2 Ocak 2017 tarihine kadar gelir testi yaptırıp, eski GSS borçlarını sildirme imkanı oluşturuldu. Yeni çıkan affa göre daha önce hiç gelir testine girmemiş olup, 2 Ocak 2017 tarihine kadar gelir testi yaptıran vatandaşların evdeki kişi başına düşen gelirleri asgari maaşın 1/3’ünden az olması durumunda, GSS prim borçlarının tamamı kaldırılacak.

Önceden hiç gelir testi yaptırmamış olan vatandaşlar gelir testi yaptırdığında, evdeki kişi başına düşen gelir asgari maaşın 1/3’ünden fazlaysa geçmiş dönem GSS prim borçları kişinin gelir seviyesine göre tekrar hesaplanacak. Geçmiş dönem GSS prim borçlarını tek seferde ödeyen vatandaşlar, borcun faiz, gecikme zammı ve cezalarını ödemekten de kurtulacak. Geçmiş dönem GSS prim borcunu taksitle ödeyecek olan vatandaşlar ise sadece borcun ana parasını ve faizi ödeyecek, gecikme zammı ve cezası kaldırılacak.

Önceden gelir testi yaptırmış olup da GSS prim borcu olan vatandaşlar ise geçmiş borçlarını yapılandırabilecek. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar da sadece ana para ve faizi ödeyecek, gecikme zammı ve cezası kaldırılacak. Geçmiş dönem GSS prim borçlarını yapılandırmak için başvurular 31 Ocak tarihine kadar yapılabilecek.

Henüz gelir testi yaptırmamış olan vatandaşların, gelir testi için valilik ve kaymakamlıkların bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurması gerekiyor.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.