Ana SayfaBankacılıkCebe Havale Nedir? Cepbank İşlemi Nasıl Yapılır?

Cebe Havale Nedir? Cepbank İşlemi Nasıl Yapılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cebe Havale Nedir?

Elektronik ortamda yapılabilen para transferi yöntemlerinden biri de cebe havaledir. Cebe havale yöntemi şu anda Türkiye’de hizmet veren bankalardan birkaçı dışında tüm bankalarda bulunuyor. Bu ödeme sistemi kullanılarak banka hesabı olmayan birine de para gönderilebiliyor. Bunun için para göndermek istediğiniz kişinin telefon numarasının olması yeterli.

Cebe Havale Nasıl Yapılır?

CEPBANK adıyla da bilinen cebe havale sisteminden faydalanmak için para transferi esnasında düşük komisyonlar ödemeniz gerekebilir. Bazı bankalar bu işlemden de ücret almıyor.

Herhangi bir kişiye cebe havale işlemi yapabilmek için CEPBANK işlemine müsaade eden bir banka hesabınızın olması gerekiyor. İnternet şubeye giriş yapıp cebe havale seçeneğini açarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. CEPBANK işlemi Halkbank hesapları ve Finansbank Enpara hesabıyla gerçekleştirilemiyor.

Bankaların CEBE Havale İşlemleri Nasıl Yapılır?

Cebe havale işlemi için bankaların talep ettiği bilgiler değişiklik gösterebiliyor. Türkiye İş Bankası aracılığıyla CEPBANK işlemi yapmak için para gönderdiğiniz kişinin TC kimlik numarasını da bilmeniz gerekirken TEB ile cebe havale yapmak için sadece karşıdaki kişinin telefon numarasını bilmeniz yeterli oluyor.

İnternet şubeden gerekli adımları tamamladıktan sonra en az 20 en fazla 1000 TL (ATM’den tek seferde sorunsuz çekilebilen para miktarı) gönderim yapabilirsiniz. CEPBANK işlemini tamamladıktan sonra işlem esnasında vermiş olduğunuz alıcı telefon numarasına bir kod gider. 6 haneli kod yardımıyla hangi bankadan gönderim yaptıysanız o bankanın ATM’lerinden biri kullanılarak para çekilebilir.

Cebe Havale ile Gelen Para Nasıl Çekilir?

Cebe havale ile gelen parayı çekmek için ATM’den kartsız işlemler menüsünü açmalı, cebe havale seçeneğine tıklamalısınız. Ardından sizden istenen bilgileri ve kodu ATM’ye girerek paranızı çekebilirsiniz.

Yaptığınız havale sonucunda para karşı taraf tarafından çekilmesiyse paranız 7 gün içinde hesabınıza iade edilir (masraflar hariç).

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

2 YORUMLAR

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.