Ana SayfaEkonomiElektrik Fiyatları Patladı: Tavan Fiyat Uygulaması Geliyor!

Elektrik Fiyatları Patladı: Tavan Fiyat Uygulaması Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrik fiyatları özellikle geride bıraktığımız 1 aylık zaman diliminde adeta tavan yaptı. Buna gerekçe olarak soğuyan havaları gösteren elektrik üreticileri, her seneki kış şartlarının bu sene de geçerli olmasını göz ardı ediyor. Elektrik fiyatlarındaki fahiş artışları incelemeye alan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektriğe tavan fiyat uygulaması getirmeye hazırlanıyor.

Kış ayları geldiğinde özellikle İran her sene yaptığı gibi yine ülkemize sattığı doğalgazda yüzde 90’a varan düzeyde kesinti yaptı. Bu durum hem doğalgaz fiyatlarına yansıdı, hem de kış aylarında doğalgaz tüketimi tavan yapan ülkemizi zor durumda bıraktı.

Buna bir de elektrik fiyatlarındaki artışlar eklendi. Doğalgaz ile üretim yapan elektrik santralleri son 1 aydır üretim yapmamaya başladı. Zira ithal ettiğimiz doğalgaz ancak ısınma için yeterli konuma düştü. Doğalgazla elektrik üretimi yapan santrallerin bu üretimlerine ara vermesi son ucunda spot elektrik fiyatlarında yüksek miktarlarda artışlar yaşandı. Bu artışlar henüz vatandaşa elektrik zammı olarak yansımadı. Zira elektrik fiyatlarının vatandaşa yansıması, bir önceki dönem baz alınarak hesaplanıyor. Yani bu dönemde artan elektrik fiyatlarının etkisi faturalarda ancak Nisan ayından sonra görülmeye başlanacak. Buna rağmen durumdan rahatsız olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarında tavan fiyat uygulaması getirmeye hazırlanıyor.

Serbest Piyasa Esas Ama Fırsatçılık Yapmayın!

Bu konuda geçtiğimiz hafta içerisinde enerji dağıtım şirketleriyle görüşen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), fiyatların belirlenmesinde serbest piyasa koşullarının esas olduğunu, lakin durumu fırsata çevirmek isteyenlerin de gözden kaçmadığını vurguladı.

Saatlik elektrik birim fiyatının 2 liraya kadar yükseldiğini gözlemlediklerini belirten EPDK yetkilileri, bu durumun devam etmesi halinde tavan fiyat uygulamasına gidileceğini vurguladılar. Tavan fiyat uygulamasına gidilmesi durumunda saatlik elektrik birim fiyatının 2 liranın çok altında olacağı belirtiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.